USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинськими перевізниками зайнялися антимонопольники

22 Листопада 2016 08:35
Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало перевізникам вжити заходів для запобігання діям, які можуть полягати у відмові у перевезенні нових пільгових категорій населення.

Так, антимонопольники промоніторили волинські ЗМІ і знайшли повідомлення про відмови перевозити учасників АТО. Такі дії перевізників не є одиничними, – повідомляє прес-служба АМКУ.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на початку листопада цього року у Володимирі–Волинському касири місцевої автостанції відмовилися надати безплатний квиток бійцеві, який повернувся з передової. І мотивували вони це тим, що у них немає на це вказівки. Окрім того, раніше йшлося про те, що деякі перевізники та водії відмовляються перевозити родичів загиблих бійців АТО за пільговим квитком.

«Дії перевізників – учасників ринку перевезень пасажирів з відмови у перевезенні нових пільгових категорій населення (учасників бойових дій, учасників АТО та прирівняних до них осіб) в усіх формах (зокрема, відмова продажу пільгових квитків, відмова в посадці за придбаними в касах пільговими квитками тощо), вчиняються всупереч приписам Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, шляхом встановлення таких цін та умов надання послуг, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку», – йдеться у повідомленні.

Відтак, АМКУ Волині рекомендувало учасникам вищезазначеного ринку проаналізувати свою господарську діяльність та вжити заходів для запобігання діям, які можуть полягати у відмові у перевезенні нових пільгових категорій населення (учасників бойових дій, учасників АТО та прирівняних до них осіб) в усіх формах (зокрема, відмова продажу пільгових квитків, відмова в посадці за придбаними в касах пільговими квитками тощо).

Про результати розгляду рекомендацій перевізники повинні повідомити територіальному відділенню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 22 Листопада 2016 08:56
Ще хай перевірять вартість квитків на проїзд. Раніше усі плакалися що працюють собі в збиток, бо всі гроші йдуть на ремонт машин, через дороги. Дороги поремонтували а ціни збільшились.
Пасажир Показати IP 22 Листопада 2016 09:05
Водій маршрутки Рівне-Нововолинськ АС7236 АО в грубій формі відмовився перевозити учасника АТО. Потрібно вже якось їх карати бр будуть жертви
нелучанин Показати IP 22 Листопада 2016 11:36
та таких порушень маса. автобусні перевізники м.Луцька всупереч чинному законодавству відмовляють у пільговому перевезенні пенсіонерів за віком та інвалідів.
Іван Солярка Показати IP 23 Листопада 2016 16:21
Чому різняться ціни на один і той самий маршрут, коли однакова відстань між пунктами і перевезення відбувається автобусами практично рівноцінними по комфорту й класу? Хто має це контролювати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus