USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинський Фаберже подарував собору унікальну писанку зі шматочків скла

4 Травня 2016 08:33
Народний умілець, художник-дизайнер, рекордсмен України Анатолій Бойко, з нагоди Пасхальних свят, подарував собору Різдва Христового унікальну, авторську писанку зроблену із шматочків скла, яка довгий час була на виставках у різних містах України, а віднині буде знаходитись та прикрашати собор Різдва Христового, – пише на своїй сторінці у «Фейсбук» священик собору Різдва Христового Ігор Бігун. Про це інформує ВолодимирМедіа.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Анатолія Бойка хочуть нагородити відзнакою «За заслуги перед містом Володимир-Волинський». А ще -волинський Фаберже мріє відкрити власну школу, проводити терапію мистецтвом для учасників АТО і сподівається, що влада виділить йому належне приміщення.

Окрім того, Анатолій Бойко сподівається, що його роботи зможуть вийти на міжнародний рівень і навіть ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що роботи Анатолія Бойка не мають аналогів в усьому світі. Його найбільшу колекцію яєчної шкарлупи, оздобленої дорогоцінними металами, 26 листопада 2015 року зареєстрували як рекорд України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ВОЛИНСЬКИЙ ФАБЕРЖЕ» ОПАНУВАВ 14 ВИДІВ МИСТЕЦТВ

Художник-дизайнер Анатолій Бойко завдяки своїй майстерності відомий далеко за межами рідного міста та навіть країни. Його ще називають Волинським Фаберже, і не дивно, адже майстер розробив унікальний вид мистецтва – вишивку металом на яєчній шкарлупі.

В доробку майстра – більше сотні екземплярів, серед них особливої уваги заслуговують писанки. Вони зроблені з різьбленням та металевим оформленням. Серед унікальних робіт – ваза з очерету, яка складається з 7600 деталей, виготовляв її майстер півроку.

За фахом пан Анатолій – різьбяр по дереву й художній дизайнер, усі інші вміння набув з досвідом роботи.

Його життєве кредо: «Якщо впродовж дня я нічого не зробив, то вважаю, що день пройшов марно».

Анатолій Бойко робить різьбу на яєчній скорлупі, по дереву, займається живописом, вишивкою, в’яже гачком, робить вироби зі скла, очерету, лози, виконує графічні роботи олівцем та багато іншого.

Народний умілець каже, що він не може стояти на місці й завжди шукає щось нове: як бачить новий стиль, то не заспокоюється, допоки його не освоїть.

Нещодавно волинський Фаберже Анатолій Бойко показав оригінальну композицію у техніці витягування яєць.

Довідково:

Анатолій Бойко народився в одному із сіл Тернопільської області. Батьки – сільські трудівники. Закінчив Дубнівське училище декоративно-прикладного мистецтва. Під час строкової військової служби отримав групу інвалідності. Працював на новобудовах у Росії, Молдові. Освоїв чимало робітничих спеціальностей – від шевця до будівельника. З 2003 року проживає у Володимирі-Волинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Травня 2016 09:59
Волинський Фаберже подарував собору унікальну писанку зі шматочків САЛА - прочитав і ржав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus