USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинський науковець винайшов економну світлодіодну лампу

22 Січня 2015 09:55
Волинський винахідник Сергій Іванов винайшов лампу, яка дозволяє заощаджувати кошти і не є шкідливою для здоров’я. Свій винахід науковець запатентував, однак масово користуватися такими лампами на основі світлодіодів ні споживачі, ні підприємства не поспішають, - інформує телеканал ZIK.

Диво-пластина ззовні абсолютно не схожа на традиційну лампу. Вона споживає удвічі менше енергії та служить у кілька разів довше. Її автор Сергій Іванов запевняє, що уже п‘ять років користується своїм винаходом удома та переконався: лампа – економна і здоров‘ю не шкодить.

«Світлодіодна продукція на порядок краща за аналоги енергозберігаючої техніки. Ці лампи не потребують утилізації, адже у них немає шкідливих домішок», – переконує винахідник.

Підтвердити ефективність лампочки навіть взялися науковці одного з волинських технічних вишів. Результатом були вражені: між звичайною лампою, енергоощадною та світлодіодною – різниця споживання електроенергії дуже суттєва.

«Потужність споживання лампи – приблизно три умовних одиниці. В той час як у світлодіодної – 0,4. Це дійсно в рази менше»,– розповів кандидат технічних наук Валентин Заблоцький.

Три роки тому асортимент винаходів пана Сергія і його колег налічував більш як 70 позицій. Але чимало виробників світлової продукції копіювали і привласнювали собі їхні вироби. З плагіаторами досі судяться та водночас вдосконалюють свою технологію.

«Ціни дуже демократичні, нижчі за китайські аналоги. Ми пропонуємо широку гаму універсальних пристроїв, які можна адаптувати як в побуті, так і в ЖКГ. Ціна одного ВТ світлодіодної продукції десь близько 10 гривень. При масштабному серійному виробництві вона могла б суттєва зменшитись», – зазначає Сергій Іванов.

Волинські винахідники свою новинку запатентували і готові віддати її у масове виробництво. Зрештою, за допомогою цієї розробки вже освітлюють кілька приміщень у навчальному закладі, де працюють науковці. Та й місцевим підприємцям продукція винахідників уже знайома. Але серед масового споживача, через непоінформованість, вона наразі ще не популярна. Та винахідники рук не опускають, навпаки, планують уже цього року самим узятися навчати людей економити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ната Показати IP 22 Січня 2015 10:22
Китайці вже давно таке придумали.
лучанин до Ната Показати IP 22 Січня 2015 10:50
Де можна купити такі лампи? Попит стимульне виробництво.
Лучанин Показати IP 22 Січня 2015 10:52
На аліекспресс схожы LED лампи по 1-30 долларів продають, років 5 як...
Панас Показати IP 22 Січня 2015 11:08
Питання якості, потужності та ціни!
Сергій Костянтинович Показати IP 23 Січня 2015 21:28
Добрий день! Насправді пани журналісти трохи викривлюють ситуацію Я діод не винаходив, лампу теж. Я запатентував технологію виробництва освітлювальних приладів, яка дозволяє модернізувати любі освітлювальні прилади. тим самим в десятеро скоротивши споживання та в 50 разів збільшивши термін експлуатації. В 2011 році показавши в Києві на виставці 70 типових моделей ми через рік побачили плагіат основних гравців ринку, і захист інтелектуальних прав в нашій країні нажаль не працює....Тішить одне- ми, маючи ціну нижче Китаю, реально воюємо з Путіним в гібридній війні, та залазимо в гаманці олігархам, які хочуть якомога більше продавати кВт, та товару, який далі гарантійногго терміну не працює...!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus