USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський танкіст – у прямому ефірі на прохання мешканця Криму

2 Листопада 2014 14:28
Такими солдатами, як Микола Тишик, пишається не тільки Волинь — уся Україна. І доказом цього є бажання одного з підприємців не просто анексованого Криму, а ще й чи не найбільш проросійського Севастополя вручити нашому земляку грошову премію.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, екіпаж українського танка в нерівному бою зумів відбив наступ чотирьох російських Т-72. Хлопці вивели з ладу дві бойові машини противника, а на третій повернувся в розташування частини. Про танковий бій лоб-в-лоб раніше розповідав командир екіпажу молодший сержант Микола Тишик. Нагадаємо, водій-механік танка Т-64 51-ї окремої механізованої бригади – боєць Олександр Пугач. Ще одного члена екіпажу, оператора-навідника Андрія Мудрика, відправили на реабілітацію в Луцький військовий госпіталь.Тим часом Микола Тишик розповідає про військові дії учням Старовижівської школи.

Аби віддячити герою-танкісту, севастопольський підприємець звернувся до «Громадського телебачення», журналісти якого запросили Миколу в столичну студію, щоб у прямому ефірі телеканалу ще раз нагадати про героїчний вчинок волинянина, - повідомляє «Волинь-нова».



Багато приємних емоцій Миколі Тишику принесла і зустріч з учнями НВК «ЗОШ І—ІІІ ступенів–гімназія» Старої Вижівки. Діти вітали його як героя і навіть назвали легендарним танкістом. Коли з вигляду дуже скромний, але надзвичайно патріотично налаштований молодий чоловік розповідав про війну, пережите на Донбасі, у багатьох із них на очах виблискували сльози.

— Назавжди у моє серце врізався випадок, коли ми перебували в Амвросіївці, що зовсім поруч із Росією. Старенька бабуся років сімдесяти–вісімдесяти, побачивши нас, побігла до магазину й купила дві буханки хліба. Можливо, тоді це було все, чим вона могла нам допомогти. Бабуся довго дякувала кожному за те, що прийшли захищати українську землю. Тому я переконаний, що не можна віддавати Донбас, бо не заради цього поклали свої голови вже тисячі наших солдатів, – зазначив Микола Тишик під час зустрічі.

А наостанку діти та вчителі подарували йому щирі слова подяки, квіти та Державний прапор України. За велику честь вони сприйняли можливість сфотографуватися з людиною, яка стала для них зразком відданості Батьківщині і своєму обов’язку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus