USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянам із вадами зору волинська єпархія вручила подарунки. ФОТО

15 Жовтня 2013 17:00
Коли світ відзначає День білої тростини або Міжнародний день сліпого, керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви митрополит Волинський і Луцький Ніфонт зустрівся з членами Волинської обласної організації Українського товариства сліпих. Відбулося це 15 жовтня.

Владика передав костюми для учасниць хору незрячих та вручив сертифікати на побутову техніку шести родинам незрячих, а всього ці подарунки отримають 11 сімей. Газові плити, холодильники і пральні машини, як і гарні сукні для хористок придбали за кошти Волинської єпархії.

Лише цього року єпархія передала Волинському товариству сліпих 87 тисяч гривень. Ці кошти зібрані у храмах єпархії. У шосту неділю після Пасхи в усіх храмах єпархії читається Євангеліє про те, як Господь зцілив сліпого від народження. Традиційно Православна Церква цього дня збирала кошти для незрячих, і цю традицію було відновлено у Волинській єпархії.

Якщо глухий може малювати і косити, візочник бачить ями, які може об'їхати, то незрячому у житті зрячих кожен день – як смуга перешкод. У біді, котра спіткала цих людей, їхня надія на Бога – безмежна. Адже Господь виявляє свою милість і підтримку через конкретних людей.

Співпраці обласного відділення Українського товариства сліпих з Волинською єпархією Української Православної Церкви вже чимало років. Вперше в Україні було у свій час видано мовою Брайля короткий молитовник, а згодом – і повний молитвослов, Закон Божий (Священна історія Старого та Нового Завіту).

Це вже стало історією, та і сьогодні священик Валентин Марчук, який нині очолює інформаційно-просвітницький відділ єпархії, може розказати, яких зусиль коштували ці видання. Адже молитви для незрячих доводилося виготовляти вручну, виколюючи шрифт спеціальною голочкою. Щонеділі на ранній Літургії у тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської співає хор незрячих. Вперше за 750-річну історію Свято-Успенської Почаївської Лаври у ній на Богослужінні співав хор незрячих із Луцька.

Традиційними стали вже і паломницькі поїздки у Почаїв інвалідів по зору з Волині. Вони здійснюються з благословення та матеріальної підтримки владики Ніфонта. Щороку помолитися і отримати духовну підтримку у великій православній святині мають змогу декілька сотень незрячих. Тому такими щирими були їхні слова «Спаси вас, Господи!», не один раз сказані і владиці Ніфонту, і священикам, які стали наставниками для цих людей.

Вони незрячі, але доброту і милосердя відчувають своїми серцями. За доброту і Богоугодну підтримку товариства незрячих керівник обласного відділення УТОСу Юрій Симончук вручив грамоти митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту, священикам Валентину Марчуку, Олександру Мазураку та Володимиру Гринюку.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus