USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волиняни й німці відзначили ювілей монумента примирення

23 Травня 2011 09:50
З нагоди 15-ї річниці відкриття у Ковелі пам’ятника жертвам Другої світової війни на мітинг зібралися ветерани, делегація з Німеччини, представники влади, громадськість.
Урочистості відбулися 20 травня, – повідомили у Ковельській міськраді.
Пам’ятник був побудований за кошти, зібрані у Німеччині від проведення 60-ти спільних концертів ансамблів української армії та німецького бундесверу.
Ініціатива створення монумента належить українському фонду «Єднання» та німецькій спілці догляду за військовими похованнями.
Секретар міської ради Михайло Гетьман на мітингу зазначив, що через десятиліття після закінчення війни важливо, щоб люди старшого покоління, які пройшли через страшні випробування, знайшли примирення в своїх душах і думках.
Він наголосив, що Ковель понад двадцять років підтримує партнерство з німецькими містами Барзінгхаузен та Вальсроде.
Про страшні втрати людства у Другій світовій війні, про те, якою непростою була дорога до примирення колишніх воюючих сторін, про історію спорудження пам’ятника йшлося у виступі колишнього заступника міського голови Сергія Шульгана, ініціатора встановлення пам’ятника, голови правління українського фонду «Єднання» Володимира Шевчука, голови міської організації ветеранів війни і праці Віталія Подолянчука.
Голова об’єднання «Мости дружби з Україною» Карл Герман Крог вибачився перед українським народом за війну, у яку були втягнуті різні країни, але відповідальність за яку бере на себе німецька держава.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus