USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни відзначають третю річницю заснування скиту в Жидичині. ФОТО

31 Травня 2013 17:00
На Переполовення П’ятдесятниці святкове Богослужіння відбулось у скиту Святого Духа чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що у селі Жидичин Ківерецького деканату.



Божественну Літургію й подячний молебень, які очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, відправили з нагоди третьої річниці заснування скиту – місця більш суворого чернечого подвигу, що зазвичай закрите для паломників, - повідомили у прес-службі УПЦ КП.



Із владикою співслужили декан монастирів єпархії, намісник жидиченської обителі ігумен Константин (Марченко), настоятель скиту ієромонах Макарій (Дядюсь), намісники всіх монастирів єпархії та інше духовенство.


До свята долучилися студенти Волинської православної богословської академії (ВПБА), здійснивши пішу прощу до цієї святині. На запрошення ігумена приїхав хор із селища Млинів Рівненської єпархії.


В архіпастирській проповіді йшлося про швидкоплинність і цінність часу. «Не спокушайтеся! Присвячуйте час більше духовному, більше своїй душі!» – закликав високопреосвященний.

У подячному слові отець Константин наголосив на можливості й необхідності подвизання в розбудові обителі, історія якої сягає тисячі років.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus