USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянин позбавив житла брата-інваліда

18 Серпня 2011 17:06
У Ківерцях на Волині місцевий мешканець привласнив батьківську квартиру, оформивши право власності винятково на себе, хоча його брат-інвалід мав право на її частину.
Миколу – старшого брата – призначили опікуном над Ярославом, оскільки останній довго лікувався і був визнаний недієздатним, – інформують Відомості.UA.
Микола в лікарні брата не відвідував, одначе скористався можливістю оформляти документи від його імені.
Відповідно до пункту 6 частини 3 статті 71 Житлового кодексу України, жиле приміщення зберігається за тимчасово відсутнім наймачем або членами його сім’ї у випадках виїзду для лікування в лікувально-профілактичному закладі протягом усього часу перебування в ньому, йдеться у публікації.
Про вчинок Миколи довідалися, оскільки лікарі вирішили, що Ярослав може жити вдома й отримувати необхідну медичну допомогу за місцем проживання.
Але рідний брат і на поріг квартири його не пустив. Таким чином позбавивши не лише житла, а й можливості продовжити лікування.
Ярослава прихистили чужі люди та порадили подати на брата позов до суду.
Інтереси інваліда 2-ї групи відстоювала прокуратура Ківерцівського району. За результатами розгляду цивільної справи Ківерцівським районним судом ухвалено рішення, яким позовні вимоги прокурора району задоволено повністю, – визнати недійсним свідоцтво про право власності на квартиру, яке видано Миколі.
Прокуратура Ківерцівського району. За результатами розгляду цивільної справи Ківерцівським районним судом ухвалено рішення, яким позовні вимоги прокурора району задоволено повністю, — визнати недійсним свідоцтво про право власності на квартиру, яке видано Миколі.
Імена братів з етичних міркувань у публікації змінені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus