USD 39.60 39.87
  • USD 39.60 39.87
  • EUR 39.65 39.87
  • PLN 9.72 9.88

Волинянин живе у хліві брата, який на фронті, щоб доглядати його худобу

17 Грудня 2023 16:48
Волинянин доглядає ферму брата, якого забрали на війну. Чоловік живе у другій частині хліва і намагається ремонтувати приміщення своїми силами.

Раніше ЗМІ повідомляли, що через недбалість господаря на фермі нібито загинула худоба. Проти чоловіка навіть порушили провадження за жорстоке поводження з тваринами. Щоправда, у цій історії є ще друга сторона медалі. Подробиці – у сюжеті телеканалу Аверс.

Як повідомляли раніше, на фермі у селі Суходоли ще влітку загинула худоба. А проти господаря, який її доглядав, відкрили провадження за жорстоке поводження з тваринами.

Вже зараз господарське приміщення виглядає зовсім інакше. На хлівах, де зачинені свині, кози та овечки, – утеплені вікна і закриті двері. Кругом усе заметене снігом. Спочатку господар відмовлявся спілкуватися з журналістами, але коли дізнався, що вони хочуть почути його сторону, бо ж попереднього разу чоловіка не знайшли, погоджується на розмову.
Юрій опинився у тих обставинах, коли змушений жити у комірці в іншій частині хліва. Приміщення не утеплене. В середині – лежанка, стіл та піч. На печі Юрій готує їсти і собі, і худобі. До слова, там стояли уже приготовані відра зі щойно звареною їжею для тварин.

«Я прихворів, два дні мене тут не було. Їжу тваринам я понакладав наперед. Я сам фізик за фахом. Мені ніхто не підказав. Мабуть, вони від старості… Тобто, я перетримав свиню, родилася слабкі поросята, і вийшла така неприємна історія», – розповів Юрій.

Чоловік каже, що народився у Володимирі, вчився у Києві в університеті Шевченка за спеціальністю «фізика та космос», за якою працював лише пів року на факультеті. Також він був помічником депутата.

«Закінчиться війна – прилаштуюся в інше місце. Але ферму треба підняти. Брат повернеться – буде легше. Тільки коли?» – говорить Юрій.

Худоба, про яку розповідали у попередньому репортажі, належить братові, якого забрали на фронт. І всі господарські питання, зокрема і ремонт приміщення, лягли на плечі Юрія.

«Брат на фронті у 10-й бригаді. Зараз 10 днів вони тримали оборону, а сусідні позиції здали, попали в оточення. Цей час не виходив на зв’язок. Недосипаєш, нерви. Сьогодні їде на нуль і до 23 числа знову недоспані ночі», – бідкається волинянин.

Згідно з планами братів, частина приміщення має бути житловою, для людей, які будуть доглядати за тваринами. Проте до цього ще далеко. Наразі Юрій своїми руками зробив тут душ, туалет, оббив вагонкою комірку, в якій і живе, почав обкладати плиткою піч.

За словами Юрія, допомогти йому нікому. Звертався до місцевої влади, але ніякої реакції не було. Чоловік ні на що не жаліється, хоча як на одну людину господарка була великою: корови, свині, стадо овець, стадо кіз, кури, гуси та пес.

«Влада не помагає. Я особисто знайомий з мером, він на два роки молодший, ми вчилися в одній школі в сусідніх класах. Прийшов до них у міську раду, а мені запропонували по 500 гривень на корову. Корови поздавав. В мене є будинок у Володимирі. Але тут, як залишиш, то сокира «пішла»… Поїдеш у місто – тут шастають, крадуть», – говорить Юрій.

Волинянин вважає, що скандал навколо ферми розгорівся, бо раніше на неї було багато претендентів. Але зараз вона у приватній власності його брата. Каже, що особливо тяжко було влітку, коли були корови, а вже зараз йому значно легше. Сподівається, що зможе довести господарство до ладу, поки брат повернеться з фронту. На жаль, усе мусить робити сам, бо родичі далеко. Каже, як закінчиться війна, десь спробує прилаштуватися в іншому місці.

Чоловік стверджує, що ніякого жорстоко ставлення до тварин не було, навпаки, він тварин любить. Навіть розповів, як одного разу рятував голуба. Але у тому випадку так склалися обставини. Усе закрутилося дуже швидко і тепер щодо нього з подачі «добрих» сусідів і влади ведуть розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петро Показати IP 17 Грудня 2023 18:26
Цей чоловік достойний високої поваги. Нехай йому везе, нехай буде легко. Далеко не кожен з дипломом КНУ ім. Шевченка жив би у хліві і доглядав худобу. Я виріс в селі, і знаю, що це таке.
321 до Петро Показати IP 19 Грудня 2023 09:51
Проза життя - коли хочеш їсти то не до фізики.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2023 00:45
В свідомості українців десятиліттями ростили фальшиві цінності і розуміння дійсності... Цей чоловік заслаговує на повагу!
Надія Показати IP 20 Грудня 2023 18:27
Іди захищай - а ми розкрадемо, знищимо твою справу - то такі сусіди, відкриємо кримінальну справу на брата - це про допомогу від "влади". А допомогти ніхто не пробував?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus