USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Вугільний» скандал на Волині: які шахти закриють

14 Січня 2015 17:27
Ініціативна група шахтарів у складі 6 чоловік і голова профспілки залишились у Києві, які продовжують візити до чиновників.

Один із активістів, гірник шахти № 1, Анатолій Мухамеджанов, повідомив «БУГу» в телефонній розмові, про те, що сьогодні представники ініціативної групи шахтарів були присутні на захисті програми «Волиньвугілля» у заступника міністра палива та енергетики Юрія Зюкова.

Винесені такі попередні рішення: 1) шахту № 1 «Нововолинська» переведуть у 3 групу у 2015 році 2) шахта №9 «Нововолинська» надалі працюватиме 3) шахта «Бужанська» надалі працюватиме ( існування шахти № 9 і «Бужанська» залежатиме від майбутнього рівня видобутку вугілля) 4) шахта №10 «Нововолинська» буде профінансована.

До слова, Нововолинська шахта №10 – єдина шахта, яка будується в Україні, як повідомив народний депутат України Ігор Гузь сьогодні, 14 січня, під час пленарного засідання Верховної Ради України.

Мухамеджанов наполегливо звернувся до першого заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Зюкова, щоб при реструктуризації шахти № 1 «Нововолинська» звільнених людей переводили на 10-ту, тим паче, що якщо фінансування відновиться, то будуть потрібні професійні кадри, які прискорять роботу. «Згода із проханням була, але це не остаточне рішення», – сказав Анатолій.

15 січня буде рада «червоних» профспілок, де ще раз підніматиметься питання шахтарів, та майбутніх акцій протесту у столиці.

Анатолій повідомив, що інформацію, яку вони отримали у Києві, потрібно донести до трудових колективів у Нововолинську, і лише тоді виносити спільне рішення про акції протесту в Києві.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну видобувають вугілля, яке потрібно збагачувати. Для цього у місті Соснівка Червоноградського району Львівської області збудовано Центральну збагачувальну фабрику «Червоноградська». На кінець 70-х років це була одна з найбільших в Європі збагачувальних фабрик.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО НИЩИТЬ ВУГІЛЬНУ ГАЛУЗЬ ВОЛИНІ?

Збагачувальна фабрика «Червоноградська», практично, припиняє свою роботу. Згідно з повідомленням ЗМІ, з 2004 року власником цієї фабрики нібито, є чоловік екс-міністра соцполітики в уряді Азарова Наталії Королевської.

Раніше ІА Волинські Новини повідомляло, що Уряд віддав перевагу вугіллю з ПАР, а не львівсько-волинським шахтам, виправдовуючи таке рішення тим, що до волинського вугілля є нібито претензії щодо низької якості.

Як повідомляє «Економічна правда», через скандальні «вугільні» контракти з ПАР директора «Укрінтеренерго» Валентина Рибачука викликали на допит в Генпрокуратуру.

Як відомо, Україна і Steelmont підписали контракт на поставку 6 суден з вугіллям з ПАР. Після отримання трьох з них стало відомо, що вугілля «не горить в українських ТЕС» .

У зв'язку із цим чиновникам Держкомпанії «Центренерго» оголосили підозру в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

Також, Печерський суд Києва встановив суму застави в 365 мільйонів гривень для директора «Укрінтеренерго» Володимира Зіневича. Напередодні Зіневич був примусово доставлений до суду, який обрав для нього запобіжний захід на увазі 2 місяці тримання під вартою.

Пізніше, в інтерв'ю "Українській правді" Зіневич заявив, що брехню про вугільний контракт поширує хтось із вищого керівництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Корінний лучанин Показати IP 14 Січня 2015 17:31
Вугільна коруція буде жити!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 14 Січня 2015 17:33
Дійсно. Який кошмар...
А до Корінний лучанин Показати IP 14 Січня 2015 18:18
А незадоволені шахтарі попадуть під чергову хвилю мобілізації, благо призивати можна до 60 років
Корінний лучанин до Корінний лучанин Показати IP 15 Січня 2015 10:09
Ти це "розумахо" косиш тролі під моїм ніком!? Придумай щось своє! Вирішив компроматом займатись? Тут на сайті була інфа, що наймали тролістів .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus