USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вихідці з Волині висловились про трагедію та геноцид щодо поляків

25 Липня 2013 10:25
Під час засідання оргкомітету Світового форуму вихідців з Волині, озвучили перше політичне звернення МГО «Волинське братство». Це сталось у зв’язку з резолюцією польського Сейму щодо 70-річчя Волинської трагедії, – повідомляє «Волинська правда».

Текст звернення до громадськості озвучив Надзвичайний і Повноважний Посол України, професор НАУКМА Володимир Василенко. Як йдеться у зверненні, рішення Сенату і Сейму Республіки Польща щодо визнання подій Волинської трагедії «етнічною чисткою з ознаками геноциду» є ревізією домовленостей, досягнутих Україною і Польщею ще у 2003 році.

«Це ні до чого доброго не призведе. Але ця ревізія щодалі глибшає. Називають цифру у 100 тисяч загиблих поляків. Але ця цифра є перебільшеною. А жертви з українського боку заменшуються», – зауважив Володимир Василенко.

Він також наголосив, що в цьому випадку замовчується той факт, що польська Армія Крайова теж чинила злочини щодо мирного українського населення.

«Ми вже маємо багато підписів під нашою заявою і гадаємо, наше суспільство має реагувати», – додав Володимир Василенко.

«Це звернення до громадськості – перша заява політичного змісту нашої організації», – підкреслив голова МГО «Волинське братство» Данило Курдельчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus