USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випускникам волинських вишів складніше знайти роботу, ніж випускникам ПТУ

24 Жовтня 2017 12:44
Серед безробітних в області понад 80% становлять випускники вишів, водночас фахівців з низки затребуваних на ринку праці професій не готують навчальні заклади області.

Про це йшлося під час прес-клубу на тему «Профтехосвіта: стан та перспективи» 24 жовтня у Луцьку.

Нині серед безробітних області на одну вакансію претендують 12 випускників вишів та лише два випускники закладів професійно-технічної освіти. Про це повідомив керівник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

З його слів, це свідчить про те, що затребуваними на ринку праці є робітничі кадри, попри те, що у суспільстві побутувала думка про те, що вища освіта – це престижно та майже обов’язково. Насправді, мовляв, профтехосвіта – це перспективно.

Наразі серед безробітних Волині 82% становлять випускники вищих навчальних закладів та лише 11% - випускники закладів профтехосвіти.

Водночас, заклади профтехосвіти повинні бути більш мобільними щодо вимог сучасності, економіки та ринку праці. Так, матеріально-технічна база цих закладів не відповідає сучасності в багатьох моментах. Отже, велику надію покладають на дуальне навчання, коли теоретичні знання учень здобуває у ПТУ, а практичні – на підприємстві у роботодавця.

Зі слів начальника управління освіти та науки ОДА Людмили Плахотної, міністерство вимагає не менше 50% практичних занять проводити у роботодавців, але поки що такого показника досягнути не вдається.
Директор обласного центру зайнятості також відзначив, що в області є велика потреба у пекарях, але жоден заклад профтехосвіти області не готує відповідних фахівців. Затребувані також провідники пасажирських вагонів – цієї спеціальності також не навчають на Волині. Отже, волинським закладам профтехосвіти потрібно йти у ногу з часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 24 Жовтня 2017 13:13
воно і не дивно, що після вишів не можуть знайти роботу. всі нормальні люди вчаться у ВНЗ - вищих навчальних закладах
Олег до скептик Показати IP 24 Жовтня 2017 15:00
А не хочуть самі директора на робітничу професію піти ?
скептик до Олег Показати IP 24 Жовтня 2017 17:26
вумнік ? створюєш ТзОВ і працюєш директором
Безробітний Показати IP 24 Жовтня 2017 15:27
Може давайте всі після вишки підемо в ПТУ. Робіть щось для області та міста, щоб тут були відповідні вакансії, залучайте інвесторів, львівська область показує результат, а Волинь як завжди.
петро Показати IP 24 Жовтня 2017 16:15
А це знаєте що? А це ОСТАТОЧНЕ ПРОЩАВАЙ РАДЯНСЬКІЙ ІМПЕРІЇ, коли працевлаштування граждан було клопотом держави

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus