USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Візит Савченко до полонених - одна із форм тортур, – експерт

27 Лютого 2017 16:43
Сторонами Мінського процесу є Україна, Росія та ОБСЄ. Ані Надія Савченко, ані лідери бойовиків не є його учасниками. Тому поїздка Савченко в ДНР – це самодіяльність, покликана привернути увагу та підірвати репутацію України.

Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» висловив політолог Володимир Цибулько, інформує ZIK.

Народний депутат Надія Савченко напередодні побувала у Макіївській виправній колонії, де терористи «Л/ДНР» незаконно утримують українських бійців. Ця подія спричинила обурення в українському суспільстві.

«Комплекс дій Савченко завдає суттєвої шкоди не лише репутації України, а й підриває функціонування державних інститутів. А те, що депутатка відвідала незаконно утримуваних українських військових в колоніях бойовиків, – одна із форм психологічних тортур, що до них застосовуються. І Савченко тут зіграла головну місію», – переконаний експерт.

Єдиний успіх Савченко, зі слів політолога, полягає у тому, що вона з’ясувала список осіб, яких утримують в Макіївському СІЗО. Але те, що Савченко постріляла на полігоні разом із бойовиками – неприпустимо.

«Політик, який стріляє разом з терористами, бере на себе відповідальність за те, що з цієї зброї могли вбивати українців. У будь-якому випадку, якщо Савченко взяла до рук зброю терористів, вона познущалася з України», – переконаний Цибулько.

Політолог каже, що не є виключенням й те, що Надія Савченко нині виконує функцію «рупора Кремля», а згодом стане його представником на Донбасі.

«Враховуючи економічний стан Росії та нездатність утримувати окуповані території, Путін прагне спекатися Донбасу. Тому він шукає собі нового лідера. Але це буде істерикою Кремля, який змушений буде грати за умовами України. А відступ з Донбасу означатиме крах Путіна», – додає експерт.

Володимир Цибулько каже: таке зневажливе ставлення до українського законодавства з боку народного депутата має провокувати інститути захисту держави до правильних дій. Та найважливіше, щоб на цей вчинок Надії Савченко відреагувало політичне середовище країни.
Нагадаємо, 24 лютого бойовики заявили, що Савченко приїхала на територію, підконтрольну «ДНР», щоб відвідати українських військовополонених.

Так, 25 лютого народеп побувала в Макіївці для того, щоб відвідати в одній із виправних установ українських полонених. Своєю чергою, бойовики "Донецької Народної Республіки" після візиту депутата Верховної ради України Надії Савченко в макіївську колонію сподіваються отримати доступ до ув'язнених прихильників терористичної "ДНР".

Своєю чергою, радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив, що Савченко намагалася проникнути у розташування передових українських бригад у зоні АТО та закликала військових до державного заколоту. СБУ заявила, що перевірить цю інформацію щодо Савченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Торі Показати IP 27 Лютого 2017 17:25
Хвора жінка
ку-ку до Торі Показати IP 27 Лютого 2017 17:58
психіатрія. але у ВзРаді не одна вона така +наркотія,отак і живемо.
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2017 18:22
Недивуюсь що її обливають брудом, вона напевно одна випадкова людина в системі яка паразитує на простих людях, ясно ж що система її зїсть
Андрій Показати IP 27 Лютого 2017 22:43
Це діагноз
Богдан Показати IP 28 Лютого 2017 09:04
Маніпулють думкою! Савченко, Рубан роблять хоть щось, на відміну від влади. Перемови мають бути, конфлікт уже втомив усіх. А хлопців треба визволяти, знаю що Рубан поміг багатьом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus