USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Вияв милосердя продемонструвала луцька молодь до престарілих. ФОТО

4 Листопада 2013 09:09
«Дякуємо вам за вашу мудрість і за те, що ви є» - із такими словами православна молодь Луцька подарувала духовне свято престарілим, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.

«Дякуємо вам, за те, що ви є», - таку назву мав духовний вечір, який, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Луцькому геріатричному пансіонаті організувала молодіжка Православного місіонерського клубу Луцька «Іоаннівська сім’я».
Розпочавши захід із молитви «Царю Небесний», юнаки та дівчата виконали кант до Божої Матері «Неопалима купина». Саме дійство було задумане як вияв поваги до старших, любові до батьків, отож не дивно, що з уст його учасників пролунали такі композиції як «Пісня про маму» та «Пісня про бабусю».
Клірик Свято-Хрестовоздвиженського храму Луцька, при якому власне і діє Місіонерський клуб «Іоаннівська сім’я», диякон Георгій Куницький проспівав зворушливу пісню «Батько, мій лебедю білий», а також духовний кант «Слава Богу, що я сьогодні один», тематика якого була присвячена молитві.
Юні учасники молодіжки також представили очам підопічних пансіонату сценку-притчу про трьох вбогих жебраків, яким Господь чудесно подарував багатство. А коли Він послав до щасливих «екс-жебраків» ангела під видом вбогої жінки, лише один згадав за милосердя, про яке повинен загалом пам’ятати кожен.
Сценка «Руки» розкрила питання спотворення гріхом людської природи та спасительної місії на Землі Сина Божого – Господа нашого Ісуса Христа.
А після того, як юнаки та дівчата – учасники православної молодіжки проспівали пісню «Віра, Надія, Любов», свої вірші на духовну тематику прочитав підопічний Луцького геріатричного пансіонату Ігор Василюк.
«До вас прийшли сьогодні ваші онуки, бо в Церкві немає чужих – там всі рідні», - сказав звертаючись до присутніх духівник Православного місіонерського клубу «Іоаннівська сім’я» та голова Місіонерського відділу Волинської єпархії, клірик Свято-Хрестовоздвиженського харму Луцька священик Роман Якубович.
Майже після кожного виступу учасників вечора з уст сивочолих дідусів і бабусь лунало щире «Спаси вас Господи, дітки».
«Метою нашого заходу було ще раз проявити нашу християнську любов до людей похилого віку, і ще раз показати, що вони нам потрібні. Адже вони – наша історія. А з іншого боку для нашої православної молоді це – виховний момент і виконання Божої заповіді про пошану до батьків, до старших», - сказав у коментарі прес-службі Волинської єпархії голова єпархіального Місіонерського відділу священик Роман Якубович.
«Я радий, що ми зробили цей невеликий концерт. Святе Письмо говорить «шануй батька і матір свою, і добре тобі буде і довгі літа матимеш на землі». Тому ми і повинні шанувати старших», - додав «президент» молодіжки Православного місіонерського клубу «Іоаннівська сім’я» 17-річний Назар Приймак.
А підопічний Луцького геріатричного пансіонату Євген Бартощук не міг приховати свого захоплення православною молоддю Луцька: «Нас свого часу виховували по-іншому. Говорили про любов до Батьківщини, батьків, але не говорили про Бога, хоч віру ми в серцях намагались берегти. І чудово, що зараз Православна Церква має усі можливості для повноцінного служіння, для виховання підростаючого покоління».
А завершився вечір многоліттям, яке виголосив диякон Георгій Куницький і проспівали молоді учасники вечора.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus