USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як «діти дощу» дарували лучанам усмішки

4 Квітня 2017 08:00
Для того, щоб бути почутими, ГО «Янголята», в яку входять сім’ї, що виховують дітей-аутистів, презентували концертну програму «Творчі янголята», присвячену п’ятиріччю організації.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Діти дощу. Саме таку образну та загадкову назву діти-аутисти отримали після виходу фільму «Людина дощу». Вони такі ж, як і ми – прагнуть навчатися, дружити, любити. Лише світ у їхньому сприйнятті трішки інший. Сьогодні більшість психологів вважають аутизм хворобою, пов’язаною із порушенням розвитку мозку. Проте дуже часто люди з аутизмом мають високий інтелектуальний рівень і надзвичайні здібності.

Кожен присутній під час концерту отримав хмаринку синього кольору, яку власноруч виготовляли «янголята» під час майстер-класу. Невеличкий виріб із фетру символізує діток, які потребують підтримки та розуміння від суспільства.

На святковий захід до «янголят» завітали директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, голова єпархіально-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, керівник програми «Культура і духовність» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Зінько та небайдужі лучани.

«Янголята» займають особливе місце в серці кожного віруючого волинянина. Перед Божими очима це – особливі діти. Таких у нас в церкві називають одним словом – святі», – звернувся до присутніх протоієрей Валентин Марчук.

«Ви робите велику роботу, яка потребує чимало зусиль. Фонд рік за роком підтримує «янголят». Спільно ми реалізовуємо цікаві проекти. У Фонді завжди відкриті до потреб та інтересів таких дітей», – зазначив Дмитро Зінько та вручив сертифікат на 5 тисяч гривень.

Керівник ГО «Янголята» Юлія Поліщук подякувала благодійникам і волонтерам, які щоденно допомагають у цій нелегкій роботі:

«З Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми плідно співпрацюємо кілька років. Завдяки вашій підтримці були реалізовані проекти з музичної терапії, лікувальної фізкультури, гурток з хенд-мейду. Це стало першим кроком у створенні творчої студії “Аматори від янголят”. Також завдяки Фонду наші дітки отримали можливість оздоровитися у Буковелі».

Юлія Поліщук зазначила, що наразі організація об’єднує 28 сімей, які виховують особливих діток:

«Протягом 5-ти років ми намагаємося донести до широкого загалу, що діти з аутизмом мають бути в суспільстві. Вони наділені талантами, для розкриття яких потрібні зусилля та відкрите, добре серце».

Талановиті «янголята» радували зі сцени присутніх своїми талантами. По всій залі рознеслися звуки жартівливого вальсу від оркестру «Веселковий передзвін». Оплесками зустріли глядачі яскравих героїв з казки «Ріпка». Цікавинкою дійства стала театральна постановка «Каструлька Анатоля», мораль якої доводить: потрібно навчитися цінувати особливих людей і приймати їх такими, якими вони є. А вальс у виконанні «янголят» та їхніх батьків не лишив байдужим нікого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus