USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як лучани «бережуть» Сапалаївку

17 Червня 2014 17:23
Вже неодноразово звертались до лучан із закликами берегти природу нашого рідного міста, яка щедро представлена малими річками, водосховищами, болотами. Їх розташування в межах міста – це наше з вами багатство, адже вони урізноманітнюють міський ландшафт, створюють сприятливий м’який мікроклімат, є зонами зосередження зелених насаджень, тварин та птахів місцевої поліської фауни.

Навесні та восени в рамках толок, суботників, санітарно-екологічних днів до робіт з утримання та санітарного прибирання водних об’єктів міська рада активно залучає учнів, студентів, волонтерів, представників громадськості з метою виховання усвідомлення причетності до стану навколишнього середовища у місті, повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Протягом літа спеціальні заходи з розчищення русел річок, косіння бур’янів у прибережних смугах, знесення аварійних та сухостійних насаджень виконує бригада працівників комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс».

У перші дні червня розчистили затори у руслі річки Сапалаївка біля мосту на вулиці Карпенка-Карого. 16 – 17 червня працівники підприємства розчистили затори із гілля, побутових відходів, річкових наносів на річці Жидувка в районі стадіону „Підшипник” та біля оздоровчого комплексу „Печерські сауни” на річці Сапалаївка.

У подальших планах-прибирання відходів життєдіяльності людини на берегах Сапалаївки та в районі колишнього річкового порту, де активісти працівники заводу ТзОВ „Кромберг енд Шуберт” та любителі активного відпочинку планують облаштувати берег річки Стир для дитячого байдаркового клубу.

Наші малі річки протікають територією міста у найбільш густозаселених районах, а тому зазнають значного негативного впливу від лучан. Не бажаючи розуміти обсягів шкоди, яку вони чинять природі, садять картоплю і квасолю на берегах малої Жидувки під багатоповерхівками, що на вулиці Грабовського,13 та на берегах річки Сапалаївка на вулиці Ветеранів, 7, 9, а продукти змиву з городів перетворюють наші річки у стічні канави.

Тому, скільки б заходів із збереження річок з ініціативи влади не було б проведено, поки окремі жителі міста не зупинять свою діяльність, яка знищує природу, нам і надалі жити у смітниках, і насолоджуватись спогляданням брудних рівчаків, які колись були річками, впевнені у міськраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пр річку, якої вже н Показати IP 17 Червня 2014 19:02
«Луцькспецкомунтранс» - вандали! Після так званого "розчищення" русла Сапалаївки, вона із зеленої широководної тихоплинної річки, з прибережними вербами, що хилили віття до води, перетворилася в стічну канаву, де брудний вузький потік каламутиться серед пеньків, корчів, гіляччя, - усього того, що залишилося від дерев, та автомобільних шин, вигорнутих із дна річки екскаватором і не прибраних. Разом із зеленню, зникли і качечки, що селилися на густо зарослих комишом і лепехою заплавах, та яких підгодовували лучани взимку з місточка. Тепер бридко переходити тим перекошеним місточком! Боляче дивитись на сплюндровану річку, на гори мотлоху, що правлять за береги, на каналізаційну трубу, покладену під містком, що забилась сміттям... З десяток літ пройде, поки природа відновить себе після нищення горе-піклувальниками!
лучанин до Пр річку, якої вже н Показати IP 17 Червня 2014 20:19
Цікаво хто за це відповість?
Як завжди до лучанин Показати IP 18 Червня 2014 09:36
Як завжди, ніхто....
анонім Показати IP 18 Червня 2014 10:41
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus