USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Маневичі відгуляли свій день народження

22 Червня 2016 08:00
У перший день Трійці Маневичі гуляли. І неабияк. Адже саме цього дня і дорослі, і діти тут святкували 124-й день народження селища. На території паркової зони, де й проходило свято, розваг було на будь-який смак. Духмяні шашлики, козацький куліш, яблука в карамелі – основні смаколики, якими пригощали маневиччан.

Таня Потоцька, Людмила Труш, Інна Красоляк, Леся Дебенюк, які називають себе «Стильні панночки», облаштували особливу зону відпочинку – «Джинс паб». Частину виручених від продажу частувань коштів дівчата витратять на благодійність.

Для малечі – свої атракціони: батути, каруселі, веселі гірки. А от шанувальників спорту зацікавив футбольний турнір, у рамках якого змагалися за кубок району. Вироби майстрів народної творчості, повітряні мультяшні герої тощо – ятки з крамом розтягнулися на цілу алею.

Учитель історії Володимир Чміль розповідає, що традиційно саме на Трійцю в Маневичах відзначають річницю з часу заснування селища.

«Назва нашого гарного поліського містечка походить від назви місцевої річки Маневки, що означає «манити», «чарувати», «радувати», – пояснює пан Володимир. – Споконвіку цю місцевість вважали такою, яка вабила до себе. Колись сусіднє село Прилісне називалося «Манивичі». Після того як у нас звели нову залізничну станцію, виникли нові теперішні Маневичі».

Цього року, на думку Володимира Чміля, святкування дня народження Маневич вдалося найкраще. Головний його організатор – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Директор ДП «Волиньторф», депутат облради (фракція «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП») Іван Киричик зауважив, що в таких масштабах день селища у Маневичах відбувається вперше.

Святкова програма зібрала артистів, репертуар яких задовольнив смаки навіть найвибагливіших меломанів. Серед зіркових гостей – Волинський державний академічний народний хор, лауреатка всеукраїнських конкурсів, бандуристка Ірина Котлицька, заслужений працівник культури України В’ячеслав Судима, заслужені артистки України Алла Опейда, Галина Овсійчук, народний артист України Василь Чепелюк, чоловічий вокальний квартет «Акорд», лауреат Міжнародного фестивалю мистецтв «Слов’янський базар», учасниця проекту «Голос країни» Галина Конах, дитячі колективи, аматорські художні колективи та окремі виконавці з Маневицького району.

Завершувала свято Галина Конах, яка, до слова, родом із Маневиччини. Разом з дітками зі сцени вона закликали усіх дарувати любов, адже це – найголовніше почуття, яке дарує надію, мрію та щастя.

«Подаруй любов! Кожна мить – це життя! Подаруй любов – усім без упину! Подаруй любов – щире почуття!» – співала малеча з Галиною Конах.

По тому співачка запросила на сцену для вітального слова заступника голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірину Констанкевич. До речі, як зазначила пані Галина, з Іриною Мирославівною вона знайома досить давно. А приятелювання розпочалося відтоді, як артистка звернулася з проханням підтримати її поїздку в Італію на міжнародний пісенний фестиваль. Ірина Констанкевич тоді не відмовила, а волинянка повернулася додому з перемогою.

«Вітаю усіх зі святом. Сьогодні це не лише день народження вашого міста, а й свято медиків, день батька, день Святої Трійці. Це свято української пісні, українського слова, українського духу. Безмежно рада, що у вас є така чудесна нагода на цій сцені послухати унікальних українських виконавців. Хочу, аби у ваших домівках панував мир, спокій, а в душах – радість», – сказала Ірина Констанкевич.

Соломія ДОБРОЛЮБОВА
Фото автора та Ірини Кудрі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Луцький Показати IP 22 Червня 2016 09:22
С*кі. Працювати на Україну не хочуть, від армії косять, а тут як вміють святкувати ....... І за які кошти?Полішня с*ана.
Анонім до Луцький Показати IP 22 Червня 2016 09:55
ти спочатку ніж писати писати подивися про загиблих на війні як ти написав " полішуків", і про героів з "Азова" які власним тілом накривали "лимонки" не жаліючи життя , і про кількість призовників в перші місяці війни , вояка компютерний
Олег до Луцький Показати IP 22 Червня 2016 10:58
коментар було видалено
Вадим до Луцький Показати IP 22 Червня 2016 18:18
А чого ж ти розумник від армії косиш?! перш ніж п**діти х*йню подивись скільки людей загинуло з Полісся.....
клава Показати IP 22 Червня 2016 10:45
коментар було видалено
Людяність Показати IP 22 Червня 2016 11:03
Так хто ж таки кандидат - Констанкевич чи Палиця??????
Анонім до Людяність Показати IP 22 Червня 2016 12:02
вони обидва порошенківця так що різниці нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus