USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як нам упорядкувати Нововолинськ. ВЛАСНА ДУМКА

8 Січня 2015 11:17
На превеликий жаль повинен констатувати, що інтереси посадових осіб нашої місцевої влади майже ніколи не перетинаються з громадськими. І не перетиналися ніколи, як це не парадоксально звучить. Візьму на себе сміливість стверджувати, що і у майбутньому цього не станеться. Так і креслитимуть паралельні лінії на одному аркуші, але на максимальній віддалі – багатії самі по собі, а сіра маса виборців - теж так. І обраний громадою міста депутатський загін, за абсолютно жалюгідним винятком, не зробить ані найменшої спроби допомогти злиденному люду, який його обрав, хоч у чомусь.
Жовтень 2014
Жовтень 2014

Знаю двох-трьох міських депутатів, що не підклалися під панів із виконкому, котрий майже на 100% складається із «червоних директорів», або осіб максимально до них наближених. Але, найбільшою чудасією є одна місцева, донедавна, «найнаціоналістичніша і найнародніша» фракція. Яка то шкрябалась потроху догори, то зривалась стрімко вниз при прийнятті шкурних рішень, догоджаючи місцевій владі. Допоки остаточно не зарахувала себе у когорту союзників правлячого у Нововолинську, режиму колишніх комуністичних та комсомольських ватажків. Шкода, але члени територіальної громади так і не навчились обирати у місцеву владу людей порядних та чесних, для відстоювання інтересів громадян у міській раді. Основним критерієм для переконання виборців на дільницях, стосовно того чи іншого кандидата в міські депутати, що має представляти їхні інтереси у місцевому мікропарламенті, є дешевий популізм. Або, декларації намірів записані у передвиборчих грамотках претендентів.



Те ж стосується і виборів міського голови. Пересічний обиватель міркує приблизно так: «Він (кандидат у депутати) ослінчика чи сміттєву урну біля нашого під’їзду власним коштом встановив, де їх зроду-віку не було. Жарівку закрутив, калюжу сфотографував після дощу, іржаву руру замінив, ораторствував і переконав мене, що все буде добре тощо. То я йому свій голос і віддам. Хай чоловік поживе». І невтямки, що жирування затягнеться і називатиметься воно вже не служінням виборцям, а грабунком людського майна, землі чи бюджетних коштів.

Спокус, які вміло пропонуються найвищими посадовими особами міста місцевим депутатам - безліч. Потім, це переходить у майнову та фінансову залежність від перших. Поки не переросте у синдром особистої відданості баризі-шефу і створеній ним «системі». Кримінальному вождю, одним словом. Настає кругова порука. Вона розповсюджується і на прокурорів, міліцію, суддів та СБУ…, і тих державних службовців, які її, як і злочини місцевих владних осіб вміють добре маскувати. У матеріалах прокурорських та інших перевірок, вироках судів, чи у висновках слідчих міліції ви днем із вогнем (або надзвичайно рідко!) не знайдете слів «корупція» чи «неправомірна вигода».

Мовою Кримінального Кодексу це зветься, як не смішно, точно так само - корупція. Це підтверджує наведені вище слова про суцільну кругову поруку. Корупція і порука - ось невід’ємні складові посадової злочинності, що викохувалися та дбайливо вирощувалися десятиліттями! Майстерність комбінацій найвищого чиновника ставала дедалі віртуознішою. Підбиралися кадри і потрібні люди, які вміють і люблять вкрасти. Відшліфовувалися методи та способи переконань обранців громади, щодо голосувань у потрібному місцевій владі, руслі. Обіцянки і залякування, батіг і пряник – древні, як світ, напрацювання деспотів і аферистів! Це безвідмовно діяло.

Стверджую: всі корупційні схеми, добре завуальовані і майстерно замасковані, розпочинають свій тріумфальний шлях із питань порядку денного на сесіях міськради. Нібито й безневинних, на перший погляд, а насправді із точним прицілом на майбутні крадіжки комунального майна та громадських грошей. Примірки та тренування, як і завчасна перевірка реакції обранців громади на злі справи, що матеріалізовуються потім у конкретні рішення, відбуваються на так званих «днях депутата». Де тихо «вкоськують» і лякають непокірних. Лагідно вмовляють і обіцяють найрізноманітніші блага за «правильні» голосування..

Ця злочинна «робота» дає свої плоди у вигляді престижних авт, вілл, палаців, а можливо, що й лине у вигляді дзвінкої монети на крилах валютних рахунків у вирій - на офшори Віргінських чи інших теплих островів. Тихцем, все спритніше і прудкіше, набираючи обертів, справа просувається. Тепер, місцеві бонзи стрижуть корупційні результати своєї «виснажливої» праці по-максимальному. І хочуть, щоби так продовжувалось завжди. За прикладами ходити далеко не треба. Все у нашому маленькому містечку на поверхні. Зловмисники, навіть, не соромляться своїх брудних вчинків. Звикнувши за десятиліття до безкарності та повної сліпоглухонімоти міліціонерів і прокурорів. Нахиляйся і черпай «бабло», скільки тобі завгодно. Правоохоронці, як правило, на заяви і звернення громадян не реагують. А як і роблять це, то у формі нахабних і наскрізь брехливих відписок. Що дозволяє стверджувати, знову ж таки, про кругову поруку, яка пронизала своїми метастазами місцеву владу і суспільство у дуже хворому Нововолинську…

Апогеєм стало нагородження мера Віктора Сапожнікова орденом від Януковича. Якраз перед Революцією Гідності. Я письмово, від імені ГО «Україна + Польща», намагався переконати очільника міста відмовитися від нагороди, котру він отримав із рук злодія. Та де там! Він і слухати не хотів. Міський голова, із його ж слів - «заслужена людина». Узурпація влади, тобто її захоплення, концентрується в одних руках. Наповнення, а вірніше відсутність такого, конституційним змістом роботи органів місцевого самоврядування не відповідає сучасним державним викликам і очікуванням громади. Яка своїм власним коштом утримує посадових осіб. А насправді – трутнів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО З КОМАНДИ ВОЛИНСЬКОГО МЕРА МАЄ НАГОРОДИ ВІД ЯНУКОВИЧА

Права і свободи громадян Нововолинська ігноруються. Продуктивність роботи для блага виборців і прозорість дій міськрадівського бюрократичного апарату - нульова. Посадові оклади місцевих чиновників та офіційно і власноручно задекларований ними сукупний матеріальний дохід, не відповідає реальному способу ведення ними розкішного життя.

По великому рахунку, правоохоронна система міста повинна була б негайно провести масові арешти імовірних корупціонерів та розкрадачів народного добра і бюджетних коштів у місцевій владі. Проте, сам прокурор міста (під час пікетувань прокуратури активістами із вимогою негайної відставки всього її складу за бездіяльність) заявив, що корупції у міській лікарні немає. Очевидно, вона «відсутня» і в інших відокремлених підрозділах, що знаходяться у підпорядкуванні міської ради. На противагу неодноразовим та дієвими прокурорськими перевірками, ще за попередника нинішнього прокурора, пана Олексія Решетника. Якими, із точністю до навпаки, були встановлені факти корупції та неправомірної вигоди - хабарі, незаконні «благодійні внески», побори, «відкати», поставки протермінованих та проданих по завищених цінах продуктів у школи та ДДУ, крадіжки грошей пенсіонерів у будинку для літніх громадян та беззаконня у КП «Комбінат міжшкільного харчування»…

Низка кримінальних справ, які відкрили по цих та інших злочинах, була швиденько та успішно закрита. Продавалася чи віддавалася у «оренду» земля та споруди дитсадків і школи. Що теж підпадає під каральні статті Кримінального Кодексу України і мало б бути суворо та негайно припинено. Як мухи на мед посадовці різних нововолинських відомств, в основному правоохоронних, кинулися у зону АТО. Таким чином намагаючись уникнути домоклового меча люстрації за свої, невстановлені поки-що, злочини. Ви вірите, що вони там знаходяться на «передку», кулеметниками і піхотинцями в окопах, під вогнем гаубиць і «градів», а не у дальньому і комфортному тилу?

Ось така правда. Кого вона шокує і не подобається – той хай не читає. Що нам потрібно знати і зробити? На мою думку, зовсім не претендуючи на роль громадського пророка-цілителя чи командира, скажу таке. Нинішній склад місцевих владних чиновників є відпрацьованим комсомольсько-комуністичним, (прокраденим наскрізь, скорумпованим, кримінально-блатним, як вам завгодно буде) матеріалом. Чиновники не зміняться. Як і ніколи не напишуть заяв на свою добровільну відставку. А будуть чіплятися п’явками за висушену плоть громади. Бо так звикли і робили завжди. Та бажатимуть цього до скону. Глобальне, найголовніше питання: коли і як вони підуть? Відповідь проста: це відбудеться тільки у випадку, якщо громада Нововолинська дуже дико, зі своєї власної волі, цього забажає. А досягається це виключно та дуже швидко, кількістю та рішучістю громадян. Станеться оте праведне, і всіма бажане дійство тоді, коли прийдуть скидати стару владу під «жовтий дім» не 600 (як на шахтарському мітингу) людей, не 1 тис. і навіть не 2. А 5 тис., 15, 20… Тверезих, як скельце. Не боязких. Не переляканих і не підлих. Тільки тоді страх чиновників за свої шкури, переважить тваринне бажання утриматись при владі за будь-ціну, а інстинкт самозбереження переможе паталогічну жадібність і зажерливість злодійської правлячої касти. Крапка. Кланяюсь, із побажаннями всіляких гараздів у особистому житті. Хай Господь Всемогутній надоумить нас всіх на рішучі і радикальні кроки задля майбутнього блага наших власних дітей і онуків. Які вже є, і ще не народжених.

Лютий 2014
Лютий 2014
О. Шпота
О. Шпота


07.01.2015 року

Анатоль Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща», журналіст. Нововолинськ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
ЧП Показати IP 8 Січня 2015 12:12
Де Факти? Ьез них - це балаканина навоволинця на кухні, який ще не повнісю протверезів після святкування Різдва. Про все і ні про що.
Вікторія Показати IP 8 Січня 2015 12:13
Біндзюра написав правду, але ж шановні Волинські Новини, ви хоч знаєте кого публікуєте? У нього параноя вже 32 роки...
Корінний лучанин до Вікторія Показати IP 8 Січня 2015 14:13
Правду теж треба писати!!! Параноя у всіх . бо ТЕРПЛЯТЬ !
Олег Показати IP 8 Січня 2015 13:25
Описано те, що робиться в кожному місті та й у всій країні.
громадянин Показати IP 8 Січня 2015 13:27
ВН це сайт новин, чи сайт для практикуючих психіатрів?
Нововолинець Показати IP 8 Січня 2015 14:31
Волинські новини, ви дуже низько падаєте
колега Показати IP 8 Січня 2015 14:48
Написано сумбурно, немає нічого нового. Читаєш, і ніби ковтаєш цеглину. Важка мова, важкий текст, немає фактів, емоції, суцільна "література". Можна було сказати трьома абзацами.
Йухан Показати IP 8 Січня 2015 14:58
Бедзюра- молодий гарний хлопець, талановитий , енергійний волонтер та журналіст! Зараз саме такі як він повинні буди у владі- мерами міст, губернаторами, нардепами, міністрами... А старих дідів треба гнати від владного корита!
Вікторія до Йухан Показати IP 8 Січня 2015 15:42
Біндзюра це дядько якому за 70 років. Він критикує всю владу яка є від комуністів, до царя Гороха. Щодня він носить у проокуратуру по заяві. В лікарні стоїть на обліку у психіатра. Про що далі говорити? Який молодий хлопець?
Йухан до Вікторія Показати IP 8 Січня 2015 15:53
Я бачив його тільки по телебаченню, коли пан Бендзюра перебував у зоні АТО у кіборгів в аеропорті Донецька
Корінний лучанин до Вікторія Показати IP 8 Січня 2015 16:17
РЕПЛІКА( в тон відповіді). А Вікторія це ТЬОТКА , якій ...років? Пишіть призвіще правильно - Бідзюра, бо грамотність аж пре. А звідки такі відомості ,що він носить Прокуратуру, ви що працівник її? НЕ ТРЕБА ЖОВЧЮ ПЛЮВАТИСЬ! До речі, ПРОКУРАТУРА та СБУ надають контакні телефони громадянам через ЗМІ та просять надавати інформацію про зловживання та корупцію! Бідзюра голова ГО, журналіст і те, що робить - ЦЕ ЙОГО ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ, на відміну від вас. Багато громадян звертаються до психотерапевта , у поліклініках наприклад, І що з того? У США- це є нормальне явище користуватись послугами лікаря! І Вам треба звернутись для номалізації ЗДОРОВЯ!
Штефан.Луцьк до Корінний лучанин Показати IP 8 Січня 2015 16:38
Абсолютно правильно, Наталiя Семенiвна! 100%!
Корінний лучанин Показати IP 8 Січня 2015 15:00
Назва статті ніби по СОЛЖЕНІЦИНУ " КАК НАМ ОБУСТРОИТЬ РОССИЮ", але стаття є АКТУАЛЬНОЮ для Нововолинська , хоча це типово для всієї України. Автор показав схеми корупції і дав свою власну думку - ЦЕ ЙОГО ПРАВО! Подобається це кому чи ні, але в основному все вірно описано. А КОНКРЕТИКУ (порушення, призвіща) треба давати в ПРАВОХОРОННІ ОРГАНИ і в "ЦЕНТР ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ", який заснував ВІталій Шабунін наш земляк із РІВНОГО. До речі, Шабунін розкрив десятки цих корупційних оборудок! Що стосується Нововолинська , то автору треба було і зачепити питання: ЯК ЦЕ РОЗДЕРИБАНИЛИ ЗАВОД "СТО" та продали виробничі корпуси та територію КОРПОРАЦІЇ "БОГДАН", тобто Луцькому автозаводу , які зараз практично пусті. А було до речі на тому заводі підприємство "ОСНАСТКА_ ЕНЕРГО", яке займалось ВІТРОВИМИ ЕЛЕТРОСТАНЦІЯМИ і були спеціалісти .Людей порозганяли, виробництва нема. Ну це ж було при Сапожнікову, а головою НР ЛуАЗУ був ГУнчик- нинішній голова ОДА. А був тендер для замилення очей і був учасник який платив набагато більше ніж "БОГДАН" тобто 24млн. грн. , а "БОГДАН" заплатив 15млн.грн. Про це писалось у "ВОЛИНІ", маленькими буквами і маленькою заміткою ще 7 років тому. Хто бачив, а хто і пропустив. Я використав ці дані із преси нічого не придумуючи, по прикладу ВІКТОРА СУВОРОВА .
Штефан.Луцьк до Корінний лучанин Показати IP 8 Січня 2015 16:58
Наталiя Семенiвна, кожные Ваше слово це правда
ЖКО Показати IP 8 Січня 2015 17:17
Камишнікова теж стоїть на обліку у психіатра але ж її всі читають
віктор до ЖКО Показати IP 8 Січня 2015 17:57
так камишнікова ж у сапожнікова працювала заступницею по пресі. зараз вже на пенсії чи як?
нововолин Показати IP 8 Січня 2015 18:24
коментар було видалено
Мудакам-дописувачам. Показати IP 8 Січня 2015 18:32
Автор звинувачує місцеву владу у непрофесійності,корупції,круговій поруці ,схильності до злочинних схем,відкатів і т.д і т.п. Ратує за масові арешти місцевих чиновників і т.п. Заспокойтесь !!!Скоро вас всіх Яценюк із командою=проффесіоналів= заспокоїть надовго,обрізавши до мініума бюджетне фінансування місцевої влади і переклавши на її плечі утримання медицини.,освіти і т.п Не буде з чого красти та писати кримінальні схеми Можна ще попити горілку на Василя та Водохрище,а в лютому вже прийде довгоочікуване протверезення.
Штефан, Луцьк Показати IP 8 Січня 2015 18:50
У ці благодатні різдвяні дні святкує свій День народження вірна дочка України, знана та шанована усіма поетеса , благодійниця, гарна жінка пані Наталія Семенівна Камишнікова! Волиняни зичать шановній ювілярці усіляких гараздів, високого поетичного польоту її творчості та надхнення!
Притомний Показати IP 8 Січня 2015 21:17
Цей текст писала людина,явно слаба на голову.І не тому,що в місті не все гладко,що влада не бездоганна,а тому,що за такими мотивами та їх інтерпретацією твердо стоять маньячні химери хворої голови.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus