USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як платитимуть за проїзд в луцьких тролейбусах із запуском валідаторів

7 Березня 2017 14:03
Директор Луцького підприємства електротранспорту Ігоря Грицюка розповів, як діятиме система оплати в міських тролейбусах із впровадженням валідаторів, що запрацюють наприкінці березня.

Про деталі процесу оплати від повідомив у коментарі журналістам Інформаційного агентства Волинські Новини.

Зі слів директора ЛПЕ Ігоря Грицюка, всього планується впроваджувати систему АСОП (автоматична система оплати проїду) в три етапи. На першому етапі кондуктори залишаться на своїх місцях. З 27 березня вони будуть видавати квитки вже за допомогою валідаторів. Відповідне навчання пройшли 80% кондукторів.

«Кондуктор підходитиме до кожного пасажира і обілечуватиме. У кондуктора буде 3 картки: студентський (учнівський), повний, пільговий (нульовий). Приміром, в тролейбус заходить студент, дає кондуктору 1 гривню. Кондуктор прикладає відповідну картку і валідатор видає квиток. Те ж саме буде з повним квитком і пільговим. Пільговик пред’являє посвідчення, і кондуктор за допомогою спеціальної картки видає нульовий квиток, який пасажир зобов’язаний зберігати до завершення поїздки», - пояснює він.

З його слів, спочатку валідатори працюватимуть у тестовому режимі, щоб налагодити усі деталі, а потому ЛПЕ подасть клопотання на виконком затвердити робочий процес.

На квитку мають бути певні реквізити: назва підприємства, номер маршруту, вартість проїзду, час видачі квитка. Ці дані будуть надходити на програмне забезпечення, де буде зберігатися інформація: на якій зупинці пасажир зайшов, на якій вийшов, який це пасажир. Крім того, ця система буде з’єднана з 1С бухгалтерією, яка працює на підприємстві. Це дасть змогу ЛПЕ онлайн буде бачити пасажиропотік.

Згодом, на другому та третьому етапах, планується, що через валідатор оплатити квиток можна буде банківською картою. Причому, будь-якого банку, оскільки працювати будуть з платіжними системами, якими користуються всі банківські установи: Maestro та MasterCard.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Ніпанятна Показати IP 7 Березня 2017 14:18
Звідки той валідатор буде знати на якій зупинці пасажир вийшов?
Анонім до Ніпанятна Показати IP 7 Березня 2017 19:17
а навіщо це знати ?
Увага Показати IP 7 Березня 2017 14:19
1С - це москальська хрінь, позбудьтеся її!
ОГО! до Увага Показати IP 7 Березня 2017 15:43
А є краща альтернатива? Не вдягну шапку - відморожу вуха на зло бабулі!
Звичайно є до ОГО! Показати IP 7 Березня 2017 19:02
вибирайте http://tqm.com.ua/likbez/article/biesplatnyie-analoghi-1s
Лол Показати IP 7 Березня 2017 14:24
Бабушкі винесуть з тройлебуса того кондуктора із тим валідатором
Та Показати IP 7 Березня 2017 15:10
ага зараз, в якийсь с*ний валідатор сунути свою картку з зарплатою. Мені якось ощадбанківський банкомат грошей не видав, а приватбанк з рахунку цю суму зняв, то довелось добре побігати з одного банку в інший, щоб довести, що грошей вони мені не видали, і два банки тільки те й робили, що відфутболювали один до одного, одні казали "от якби ви знімали гроші в нашому банкоматі, то на раз два вирішили б цю проблему", а інші "от якби ваш зарплатний рахунок був в нашому банку - то інша справа". Так що не суньте свої банківські картки хрін зна куди, бо потім кінців не найдете.
Анонім Показати IP 7 Березня 2017 15:24
Треба замінити проїздні квиткі на електронні. Кому треба тролейбус, той купуватиме. На 10-15-30 днів.
в курсі справи Показати IP 7 Березня 2017 15:24
Головне - перевіряти всячеські ПОСВІДЧЕННЯ на справжність (підробленість). Ось кого потрібно ВИЧИСЛИТИ
Пасажир Показати IP 7 Березня 2017 15:38
Дуже багато питань. Як можна буде оплатити проїзд, якщо немає банківської картки? Якщо картку забув? Гроші можна в когось позичити, а от картку вже ніхто не позичить. Чому б для спрощення не зробити проїзні картки типу абонентських - залив на неї грошики будь-яким чином і відраховуй валідатором, на якому достатньо буде натиснути лише одну кнопку (достатньо лише однієї, бо всю інформацію можна буде вмістити на саму карту), а не вводити пін-код, або й взагалі просто провести карткою. таке передбачене? І дійсно, цікаво, як можна буде взнати на якій зупинці хто вийшов? До того ж валідатор має бути з'єднаний через інтернет для передачі даних, тим більше цього потребує банківська авторизація. За допомогою проїзних карток можна було б різко зменшити трафік і навантаження на сервери при розумному підході. ЛПЕ має свій сайт. Ввели б обговорення цієї теми і спеціалісти підказали б можливі варіанти, люди б висказали бажання - всім все б було добре. Поки що все тільки лякає.
Читайте Показати IP 7 Березня 2017 15:55
У кондуктора буде 3 картки: студентський (учнівський), повний, пільговий (нульовий). Приміром, в тролейбус заходить студент, дає кондуктору 1 гривню.
особливо обдарованим до Читайте Показати IP 7 Березня 2017 19:28
мова йде про те, як оплачувати, коли не буде кондукторів. вони ж не вічно будуть в салоні. 1. не у всіх є банківська картка, забув картку, тощо. 2. як будуть одержувати пільговий квиток ті, хто має право безкоштовного проїзду. 3. чи буде друкуватись чек, який підтверджує операцію зняття коштів з картки ? 4. чи потрібно авторизовувати картку (вводити пін-код) і яким чином?
мешканка Показати IP 7 Березня 2017 17:11
Туди кинути контролерів щоб вони вчили людей а то зарплати мають на роботу ходять як хочуть і коли хочуть куди диветься їхнє начальство а воно таке саме нагло і щоб начальника теж працювала на лінії і вчила людей і помагає кондктурам а то пальці вітром.
Робітник Показати IP 7 Березня 2017 20:15
В країнах Прибалтики давно існують компостери які проставляють час та дату на квитку придбаному в місцях відведених для продажу і зберігають інформацію про кількість пасажирів. Немає необхідності в кондукторах. Скажіть будь-ласка нах.я ці валідатори, ви що там геть довбой.би. Якщо ви такі заїб.нські і щедрі господарники, то доплатіть кожному пільговику в місті Луцьку по 60 грн, встановіть для них вартість проїзду 1 грн. Кому потрібно той поїде, кому непотрібно купить пів кілограма ковбаси. Ну порахуєте ви кількість пільговиків, що пересуваються за місяць, і що? Ви що ці гроші тролейбусникам компенсуєте? Багато пільговиків їздять, треба чи не треба, а якщо будуть платити, то не будуть просто так кататись. Є багато людей, які рідко їздять, їм лишня копійка не завадить. Немає куди гроші подіти. Висновок: ви придурки з вищими (поверхневими) освітами.
Робітник Показати IP 7 Березня 2017 20:26
Питання: Де беруть таких дятлів, які всю цю муть придумали? Скажіть будь-ласка скільки буде цей шмат лайна (валідатор) коштувати і кому впаде на кишеню лаве? Це тільки відкати, бо можна зробити все краще і дешевше. Або керівники наші дійсно клінічні ідіоти, яких давно потрібно законопатити в Липляндію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus