USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як працюватимуть літні тераси луцьких кафе та ресторанів в умовах послаблення карантину

8 Травня 2020 17:19
У Луцьку, як і в країні загалом, – чергове послаблення карантинних заходів. З 11 травня, серед іншого, дозволили роботу літніх терас закладів громадського харчування.

Питання послаблення карантинних заходів обговорювали під час позачергової сесії Луцької міської ради 8 травня.

«З 11 травня дозволена діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови забезпечення дотримання відстані 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами без урахування дітей віком до 14 років.

Крім того, робота літніх майданчиків можлива за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, зокрема тих, що забезпечують захист обличчя, очей, рук, і перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту - респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно. А також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів», - озвучив зміни до постанови Кабміну, що стосуються послаблення карантинних заходів з 11 травня, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк.

Читати ще: «Це якісь шизофреніки писали». Чи готові ресторани і салони краси відкритися з 11 травня за новими правилами

Разом із тим, він зауважив, що остаточний перелік вимог до літніх терас буде відомий після відповідного рішення головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

«Як тільки на сайті МОЗ опублікують рішення головного санітарного лікаря України, воно автоматично вступає в дію», - додав посадовець.

Як повідомив раніше у соцмережах радник міського голови Ігор Поліщук, «при настільки абсурдних вимогах МОЗ літні тераси ресторанів та кафе навряд чи відкриються взагалі».

Нагадаємо, з 11 травня в Луцьку відбудеться чергове послаблення карантинних заходів. Зокрема, депутати ухвалили рішення відкрити низку закладів. Дозволили діяльність салонів краси, стоматологічних кабінетів та магазинів непродовольчих товарів, магазинів в ТРЦ (без фуд-кортів та зони розваг), дитячих та спортивних майданчиків на відкритому просторі тощо.

Також луцькі депутати звернулися до президента, Верховної Ради, РНБО, ДБР та НАБУ щодо перегляду прогнозного енергетичного балансу України та зловживань у цій сфері, зокрема лобіювання бізнесу відомого українського олігарха Ріната Ахметова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Адвокат Показати IP 8 Травня 2020 18:11
Даааа...у нас всі рівні, але дехто, - ТРЦ,ресторани, і інші рівні за ринки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus