USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Квіти для героїв у Луцьку

23 Травня 2014 10:58
Урочисте покладання квітів до меморіальної дошки розстріляним воякам УПА та могили загиблого на Майдані у Києві волинянина Василя Мойсея відбулось сьогодні, 23 травня.

Під час промови на меморіальному комплексі «Вічна Слава», де похований Василь Мойсей, міський голова Луцька Микола Романюк зауважив, що в міськраді вирішили не влаштовувати урочистих мітингів з нагоди Дня Героїв.

«Ми знаходимось біля могили, яка є символом Героїв. Це один із тих, хто на Майдані під кулі йшов. Вічна пам’ять йому та всім тим, хто віддав своє життя за соборну, незалежну державу Україну», - сказав міський очільник.

Після цього героїв вшанували хвилиною мовчання.

Присутні поклали квіти на могилу загиблого у Києві юнака. Одночасно відбулось урочисте покладання квітів до меморіальної дошки, яка встановлена на честь воїнів УПА, яким 7 січня 1945 року на ринковій площі у Луцьку влаштували публічну страту московські окупанти.

Довідково:

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Реаліст Показати IP 23 Травня 2014 11:00
Краще б наших вояків повернули додому !!!
Махно до Реаліст Показати IP 23 Травня 2014 18:51
***Свій дім нормальні люди захищають на чужій землі. Хоча Донбасс це теж наш дім. І там теж живуть такі ж люди як і скрізь по Україні. ***
роман Показати IP 23 Травня 2014 11:05
так шкода усіх молодих і взагалі усіх людей які так помирають земля їм хай буде пухом вічна пам"ять
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 11:28
Можете видаляти й цей коментар, але правда є правда. Поки не шанували цих "героїв", то в країні був МИР! А тепер масово гинуть ті хто їх шанує, причому від рук самих же шанувальників. Робіть висновки, Бог вже зробив!
Роме в нюх Показати IP 23 Травня 2014 11:32
сказал красивые слова и поклялся еще три памятника Бендере в Луцке построить зачем солдатам броники и каски, главное памятники и побольше да повыше
1111 Показати IP 23 Травня 2014 11:37
Читаючи коментарі на сайті ВН, бачу що в нас є багато розумних і адекватних людей. Чому ж до влади приходять одні дибіли???????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus