USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Що буде зі скандальним довгобудом на Липинського у Луцьку

21 Лютого 2014 17:38
Власникам квартир у горезвісній недобудові, що у Луцьку на вулиці Липинського, 4 нарешті віддали у оренду землю для продовження будівництва.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 21 лютого.

Нагадаємо, свого часу лучани вклали кошти у багатоквартирний довгобуд, що на вулиці Липинського. Утім, поселитися у власні квартири люди так і змогли, оскільки будівельну компанію «Західпромбуд» визнали банкрутом. Проблеми розпочались ще у 2005 році. Через суд власники квартир об’єдналися у кооператив.

Після довгих консультацій та переговорів обранці громади вирішили багатоквартирний будинок на 108 сімей взяти у комунальну власність, а потім передати кооперативу людей, які вклали гроші у його спорудження.
«Була загроза, що наш будинок просто могли «продати з молотка». Але згодом цю недобудову передали у власність кооперативу. Таким чином, люди, які вклали кошти у будинок, матимуть можливість його добудувати. Але для того, щоб отримати дозволи на добудову, нам необхідно отримати в оренду землю, що знаходиться під цим будинком», - розповідає голова новоствореного кооперативу Руслана Мальська.
На думку членів кооперативу, одним із шляхів вирішення проблеми є залучення інвестора, який би забрав вільні площі, але добудував би будинок за власні кошти.

До слова, власники квартир іще не працювали над кошторисом, однак, за підрахунками кооперативу, для того, щоб добудувати будинок потрібно від 27 до 30 мільйонів гривень. До цього на будівництво скандальної багатоповерхівки уже пішло понад 30 мільйонів.

Вклали кошти у «наболілий» довгобуд – 118 сімей (заяви приймалися від імені однієї людини). Утім, 50 квартир – все ще вільні.

«Ми розраховуємо, що зможемо їх реалізувати. Ну й будемо частково вкладати свої кошти, аби завершити будівництво. А ще, як варіант – віддати ці квартири інвесторам, які, своєю чергою, допоможуть добудувати будинок», - продовжує Руслана Мальська.

Так, депутат Луцької міської ради Євген Ткачук запропонував землю, на якій знаходиться будинок, віддати у оренду власникам терміном на 10 років, аби ті могли його спокійно добудувати.

«Люди вклали гроші, а живуть на зйомних квартирах. Це ж взагалі катастрофа!» - каже обранець громади.

Однак, депутат Луцької міської ради та голова профільної комісії Володимир Никитюк зауважив, що рішення суду про те, що цей будинок – майно кооперативу, ще не означає, що цей самий кооператив маює право власності на нього. На думку обранця громади, потрібен відповідний документ, аби засвідчити право власності.
Врешті-решт, після тривалих перемовин, голова профільної комісії вирішив, що людям все-таки необхідно надати в оренду цю земельну ділянку, аби ті могли добудувати будинок і заселитися у квартири.

Тож, члени комісії одноголосно підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 22 Лютого 2014 09:26
Важкі часи для пересічних громадян, коли влада байдужа до їх долі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus