USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як загинув лідер бойовиків Захарченко: оприлюднили нові дані

2 Вересня 2018 10:20
За словами бойовиків, їхнього лідера Олександра Захарченка ліквідовували ті ж люди, що і «Гіві» та «Моторолу», а саму вибухівку, переконують вони, було закладено «на удачу».

Про це розповів колишній радник ватажка «ДНР» Олександр Козаков під час спілкування з журналістами, передає «Інтерфакс».

За його словами, кілери використали безоболонковий вибуховий пристрій, основний принцип дії якого – вибухова хвиля та вогонь.

«Вибух стався в той момент, коли вони заходили всередину кафе, закладка було зроблено над дверима всередині. Першим йшов охоронець, він загинув одразу. Другим заходив в кафе Олександр Володимирович, потім ще один охоронець і міністр доходів і зборів «ДНР» Олександр Тимофєєв», – переконує він.

Водночас Козаков додає, що закладку могли зробити уночі проти дня, коли стався інцидент, а сам вибуховий пристрій приводили у дію дистанційно.

«Це була, як її називають терористи, закладка «на удачу», – додає екс-радник Захарченка.

Як вважає він, операцію щодо ліквідації Захарченка проводили ті ж самі люди, які вбивали «Гіві» та «Моторолу».

«Життя трьох госпіталізованих, в тому числі Олександра Тимофєєва, нічого не загрожує. У нього діагностовано множинні осколкові поранення та опіки, але він перебуває у свідомості», – констатував Козаков.

Як інформує «Росбалт», охоронець вбитого ватажка «ДНР» Олександра Захарченка міг брати участь у його ліквідації.

«Поминки Кобзона мали відбутися в кафе, яке за паперами належить охоронцеві Захара (прізвисько Олександра Захарченко - прим. ред.), за фактом кафе було під самим Захаром. І закласти вибухівку в люстру без допомоги своїх не змогли б. Є доказ того, що охоронець глави «ДНР» брав безпосередню участь у цьому», - заявив співрозмовник видання. За словами інформатора, до теракту навряд чи причетні «українські диверсанти».

«Можу лише припустити, що вбивство було виконано руками якихось українських патріотів. Але насправді коріння набагато глибше. Я вважаю, що цей інцидент, якщо можна так висловитися, ніщо інше як зміна ключових гравців на ігровому полі», - зазначив він.

Окрім цього джерело розповіло, що смерть Захарченка значно знизила вплив помічника президента РФ Владислава Суркова на те, що відбувається в республіці.

Нагадаємо, увечері 31 серпня у центрі окупованого Донецька біля ресторану «Сепар» пролунав вибух, внаслідок якого загинув лідер бойовиків так званої «ДНР» Олександр Захарченко. Раніше бойовики повідомляли, що саморобний вибуховий пристрій було замасковано під освітлювальне обладнання всередині ресторану та дистанційно приведено у дію. Також зазначається, що у тротиловому еквіваленті він мав 800 грамів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Жучок М. Показати IP 2 Вересня 2018 12:41
В наших ЗМІ дуже багато цьому питанню приділяють уваги !!! Ця подія для нас повинна повідомлятис я однією строкою...а не розповідати як про героя України !!!
! до Жучок М. Показати IP 2 Вересня 2018 13:59
Якщо однією строкою, то - Здохло ще одне даунбасівське *авно!
Анатоль_ до ! Показати IP 2 Вересня 2018 16:55
Я в шоці людоньки! Я ж на нього молився, він же проти хунти і проклятої гейропи!
вася василич Показати IP 2 Вересня 2018 22:36
Здох путинский дружок туда йому и дорога. Захарченко вбивав людей и люди вбили скотиняку... Хто слидуючий???? Мочить путинске бандитське стадо ослив....
Максим Показати IP 4 Вересня 2018 10:40
Дивно автор висвітлює подію називаючи це сміття олександр "володимирович".Цей жалюгідний коллаборант був одним із багатьох півнів в путліревському курнику.Захотів птн пнх відрубав голову.Видно це нещастя виконало чорнову роботу для мокшанського царя то те й прибрало цьго лоха.Як говориться собаці собача честь,та й іншим запроданцям наука буде.
яя... Показати IP 4 Вересня 2018 22:46
про покійників говорять тільки добре або мовчать коли немає доброго нічого, перед Богом всі відповідати будемо за добрі чи погані вчинки. не судіть і несудимі будете.
Максим Показати IP 6 Вересня 2018 11:15
Правильно надо так- про покойников или хорошее или правду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus