USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Якби Чорновіл був живий, Україна стала б інакшою, - посадовець

24 Грудня 2013 12:28
Покладанням квітів до меморіальної дошки В’ячеславу Чорноволу вшанували його пам’ять лучани.

Так, захід відбувся з нагоди 76-ї річниці від дня народження великого дисидента та видатного громадського діяча. Вшанувати пам’ять знаного державотворця прийшли як обранці громади, так і небайдужі лучани. Поруч із пам’ятною дошкою можна було зустріти і молодь, майбутніх творців історії країни, і людей поважного віку.

Вступне слово надали колишньому керівнику РУХу на Волині Володимиру Банаді.


«Цієї людини, на жаль, уже немає з нами, але яка б це була важлива для України постать в тяжке сьогодення! В’ячеслав Максимович мав багато однодумців за кордоном. Його друзі, такі ж політичні в’язні, зуміли вивести власні держави на нормальний рівень. Можливо, якби і Чорновіл був живим, то ситуація в Україні була б зовсім інакшою. Але Чорновіл є! Не померла його праця і його дух! Він дивиться на нас з небес і закликає молодь будувати власну державу!» - наголосив він.

Опісля великого дисидента пом’янув секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт:

«Читак ми живемо? Чи такою бачив Україну В’ячеслав Чорновіл? Це велетенська постать в історії нашої держави. Армія Радянського союзу тримала у страху всіх, окрім Чорновола», - зауважив посадовець.
До слова, від загибелі В'ячеслава Чорновола у автокатастрофі минуло понад 12 років, утім що саме стало причиною трагічної загибелі лідера та засновника Народного Руху України, достеменно не відомо. Навколо цього питання точаться гострі дискусії і до сьогодні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
за правду Показати IP 24 Грудня 2013 13:37
Цитата: "Якби Чорновіл був живий, Україна стала б інакшою, - посадовець". Виникає два важливих питання: Який саме показовець сказав такі слова? Де він є посадовцем? А третє, ну, просто глобальне: НАВІЩО ПИСАТИ НЕПРАВДУ, тобто БРЕХНЮ. А, може, це глибоко символічно, тому що ВСЯ опозиція в Україні "ізначально" (тобто ще з 90-тих років) ПРОДАЖНА, БРЕХЛИВА та НЕНАЖЕРЛИВА. Як людину, звичайно, Чорновола шкода, як політика та господарника - ні. Добре пам'ятаю його особисто по Львову - "зародковий Ющенко")))))))))))))))))))))
Misteria до за правду Показати IP 24 Грудня 2013 14:33
У тексті зазначено, який саме посадовець. Як сказав, так і процитували...
за правду до Misteria Показати IP 24 Грудня 2013 23:53
А яка в Банади посада? Колишній голова Руху? - Тоді має бути екс-)))
Володимир Показати IP 24 Грудня 2013 13:54
При живому В.Чорноволу Кучма на другий термін Президентом обраний не був би. Тому він і загинув.
лучанин Показати IP 24 Грудня 2013 16:18
Як людину Вячеслава Максимовича дуже поважаю. Але не таким клоунам, як цей "посадовець" (не знаю, якої установи і на якій посаді) говорити про нього. Це дійсно була Людина.
БОГДАН Показати IP 24 Грудня 2013 17:01
Чорновіл зміг обєднати величезну руйнівну,протестну енергію,яка визрівала в надрах бувшого СРСР.Тоді інтелігенція вважала ,що досить добитися проголошення незалежності України, .заборонити Комуністичну партію,.,ліквідувати цензуру , ввести ринкову економіку(по шаблонах американських радників)- і все буде чудово..Тоді думалось,що по іншому бути не може,адже Україна володіє чудовими чорноземами(про те ,що до чорноземів потрібне дешеве пальне,добрива,кваліфііковані управлінці та робітники--ніхто думати не хотів),найбільш розвинуту економіку в тодішньому СССР (як виявилось конкурентної лише при плановій економіці).Ніхто не хотів і не вмів думати про серйозні речі,тоді панував Чорновол і на його зхожі кумири з їх демагогією,популізмом та примітивними уявленнями про оточуючий світ ,світову економіку та суспільство.Так думала не лише інтелігенція ,так думали тисячі і мільйони українців..Реформи Єльцина -Гайдара в Росії все зплутали ,поламали,переінакшили.,ввели в шок і ступор українську містечкову еліту. Згубну єльцинску ліберальну модель реформ із її приватизацією та масовим пограбуванням народу, довелось копіювати Кравчуку,Світ виявився в тисячі разів складнішим ,ніж думали українські письменники-десиденти,світові сили(і не лише Росія) в десятки та сотні разів агресивнішими та підступнішими стосовно України ,продажність еліти-неочікунаною та шокуючою,жага до швидкого особистого збагачення -непереборною. Народ піддався обдурюванню та зомбуванню та залишився сам- на- сам із своїми проблемами.Поводарі ж нації продовжували маніпулювати народом,ті ж чорноволи,горині,павлички,яворівські з легкістю відшукували ворогів української незалежності-=проклятих москалів,підступного кремля, тяжке комуністичне минуле,не такі реформи.,нерозумність українських політиків= і т.д .і т.п.Ніхто не хотів брати відповідальність за поразки,прорахунки та невдачі,легше в цьому звинувачувати своїх ворогів та конкурентів..НЕ був виключенням і ЧОРНОВІЛ,байки .що все могло бути по іншому,якби він був обраний президентом, розраховані на простаків.
Александр Показати IP 24 Грудня 2013 17:01
На смену Черноволу, Лукьяненко, Хмаре, Скорик пришли Тягнибок, Фарион, Ильенко, Витив...да, Луценко с Ющенко вот забыл...мельчают "пророки истинной веры"...и не только они...к сожалению((
Корінний лучанин Показати IP 24 Грудня 2013 21:01
Колишнім очільником НАРОДНОГО РУХУ НА ВОЛИНІ був Олександр ХАРЧЕНКО , але про це ніхто навіть не згадує! Як розкололи НАРОДНИЙ РУХ ми знаємо! Ще свіжо в памяті! В.М. Чорновіл цей розкол теж переживав! Коментарі зверху ВОЛОДИМИРА , БОГДАНА- це взагалі БРЕД СИВОЇЇ КОБИЛИ !!! Це пишуть та судять із позиції сьогоднішнього дня! Є одеська говірка : ХОРОШО БЫТЬ УМНЫМ КАК МОЯ ЖЕНА ПОТОМ! Оце і розкриває суть їхніх коментарів! ОТ ФІЛОСОФИ СЬОГОДНІШНЬОГО ДНЯ : якби знав де впаду , то соломки підстелив би!!! На мітингах які проводились у Луцьку(1989-90-і рр.) на замковій площі з участю міліції, прокуратури, КДБ та їнш. структур попервах не дозволяли піднімати нинішний ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ!!! АЛЕ ПРАПОР БУВ ПРИСУТНІЙ НА МІТИНГАХ !!! ЛЮДИ ПРИНОСИЛИ ! На презинденських виборах з участю В.М. ЧОНОВОЛА , скільки брехні про нього розповсюджувалось!!!! КОМУ ВЖЕ ПАМЯТЬ ВІДМОВЛЯЄ? ОЦИМ ДОПИСУВАЧАМ, НАКЛЕПНИКАМ - Володимиру та Богдану!!!
БОГДАН Показати IP 25 Грудня 2013 09:37
В 1991році в Україні державними символами стали жовто-блакитний прапор,Тризуб,історію КПРС замінили на історію Грушевського,портрети членів політбюро замінили на портрети Бандери,Шухевича,Чорновола,Лук*яненка,Хмари.А чи стало жити краще пересічним Українцям?Адже в Україні побудовано олігархічний капіталізм,де олігархи володіють від 60 до 70% національних багатств країни. В Україну разом із знищенняМ КПРС та соціалізму прийшло безробіття,безгрошів*я,інфляція,ріст цін,корупція,наркоманія,проституція,платна медицина.
БОГДАН Показати IP 25 Грудня 2013 10:34
Європейська преса продовжує обговорювати події,які трапились 21 грудня ц.р. у Гамбурзі (Німеччина),де відбулися масові заворушення..Приводом для вуличних зіткнень із представниками правоохоронних органів стали плани місцевої влади закрити через загрозу обвалу та антисанітарію культурний центр в Гамбурзі,а по суті штаб-квартиру німецьких лівих радикалів. Після повідомлення про закриття центру, на вулиці міста вийшли з протестом десятки тисяч німців,в основному молодь..Протестувальники не вимагали повалення німецького уряду,не намагались руйнувати памятники чи захопити мерію в Гамбурзі ,та все ж акція протесту переросла у масові заворушення. Німецька поліція з метою розгону протестуючих, застосувала ВОДОМЕТИ, гумові палиці ,сльозогінний газ,десятки людей були затримані та арештавані. ТАК ВЕДЕ СЕБЕ ЄВРОПЕЙСЬКА ПОЛІЦІЯ з порушниками закону.Доречі, в 2011 році поліція Великобританії для розгону демонстранів задіяла навіть службових собак .У нас же в Києві=мирним демонстрантам= можна калічити міліцію та= Беркут= металевими цепами,прутами,.арматурою,камінням ,руйнувати пам*ятники ,захоплювати адміністративнІ приміщення,бити машини,вибивати вікна ,виламувати двері в установах-і за це нічого не буде!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus