USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Які перспективи вальдорфської педагогіки в Луцьку

15 Січня 2016 22:10
Про перспективи розвитку нетрадиційної системи навчання в Луцьку та особливості й переваги вальдорфської педагогіки розповіла голова громадської організації «12», журналістка та майбутній вихователь вальдорфського дитсадка Ірина Кунинець.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Вальдорфська система навчання в Україні стає дедалі популярнішою. Освітня концепція Рудольфа Штайнера, базована на вихованні дитини у гармонії з природою та світом, знаходить все більше прихильників.

Луцьк не став винятком. У місті відбуваються вальдорфські семінари з навчання майбутніх педагогів, і планується відкриття вальдорфського дитсадка, а згодом і школи.

Нагадаємо, влітку у Луцьку відбувся семінар «Педагогіка сучасності» (або по-іншому – вальдорфська школа).

«Вальдорфська педагогіка кардинально відрізняється від державної освіти, тому, що вона зосереджена на дитині. Вихователь або вчитель має допомогти дитині жити, вгамовувати якісь психологічні чи фізіологічні процеси, які переважають. Щоб все гармонійно було і в самій дитині, і в її взаємодії зі світом», – пояснює Ірина.

На початку цього року громадська організація «12» організовувала вальдорфські семінари у Луцьку та планує організацію подібних заходів й далі.

Ірина Кунинець переконана, що перший вальдорфський навчальний заклад у Луцьку з’явиться тоді, коли будуть готовими до цього батьки. Адже їхня участь у процесі навчання і виховання дитини у цій освітній системі є неодмінною.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 17 Січня 2016 01:16
фігня повна... така само як з Ірки вихователь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus