USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Яких собак варто заводити волинянам, щоб не нашкодити дітям

15 Березня 2014 19:30
Собака для людини часто стає не просто другом, а й членом сім’ї. Утім, коли в родині є маленькі діти, то до вибору домашнього улюбленця треба підходити дуже обдумано, аби не нашкодити дитині.

Керівник Волинського обласного осередку кінологічної спілки України Федір Мазік вважає, що заводити собаку можна вже тоді, коли дитина встала на ноги і почала ходити. З його слів, варто брати цуциків, щоб собака і дитина разом зростали.

Нагадаємо, в Луцьку відбувається міжнародна виставка собак «Volyn' Star 2014». До Луцька з’їхались собаководи з усіх куточків України, а також з-за кордону. На виставці є й унікальні породи собак.

«Якщо є маленькі діти, і родина мешкає не в приватному будинку, а в квартирі, то, безумовно, краще заводити маленькі породи, щоб дитина могла погратися. Є ж чимало декоративних собак: маленькі пінчери, карликові шпіци, пуделі, оболонки. Бо німецька вівчарка чи бульдог граються лише коли молоді, а потім дитина його може й боятися. Але треба пам’ятати, що собака - не іграшка, це друг», - зауважує Федір Мазік.

Сам він має чотири собаки, розводить німецьких вівчарок, є карликові пуделі. Кінолог зауважує, що для того, аби розводити елітні породи тварин, потрібно чимало вивчити, прочитати гори літератури.

«Для тих, хто хоче почати, мало одного бажання. Сьогодні є достатньо літератури, щоб підготуватися. Але головне - треба ставитися до собаки, як до рідної людини. Адже ти не береш її на один день. За кілька років будь-яка тварина стає членом сім’ї»,- розповідає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лікар Показати IP 15 Березня 2014 20:54
Повідомляю дилетанту Мазіку, що собака і дитина - це категорично несумісно. Зараження гельмінтами від собаки дуже небезпечне. Деякі "знавці" пишуть в мережі про те, що в людини і собаки - різниця в температурі тіла, що, мовляв, з цієї причини в людському організмі глисти гинуть. Це неправда: пишуть дилетанти. Зараження важкі для дитини, особливо для печінки. Глисти виводяться роками, дитина втрачає апетит , погано розвивається. Собака повинен жити на вулиці, голосно гавкати, бути злим, завжди напівголодним, і стерегти майно господаря. А не спати в одному ліжку з дитиною чи господарем (кобель - з господинею!!!).
109 Показати IP 15 Березня 2014 22:51
В мене є інша відповідь:для дитини заведіть іграшкову собаку.
Друг Показати IP 16 Березня 2014 07:45
Виставка чудова! Молодець що не падаєш духом і продовжуєш працювати в цей нелегкий час.
ветеринар Показати IP 16 Березня 2014 19:02
діло не в собаках а в їх господарах !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus