USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Унікальні й дорогі. Собаки-чемпіони в Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

15 Березня 2014 15:30
Вівчарки, тер'єри, сенбернари, коллі, боксери й бульдоги. В половину людського зросту і розміром з невелике кошеня. Собаки, які приїхали до Луцька, змагалися за звання чемпіона.

Нагадаємо, в Луцьку відбувається міжнародна виставка собак «Volyn’ Star -2014». До Луцька сьогодні, 15 березня, з’їхались собаководи з усіх куточків України, а також з-за кордону.

Перед самими змаганнями господарі "наводять марафети" своїм улюбленцям. Їх вичісують, припудрюють. Декому роблять зачіски. Потім тренують на майданчику, демонструючи їхні вміння виконувати команди і відповідати всім кінологічним стандартам.


Кожна собака для свого господаря – найкраща. Марина з Одеси розповідає, що займається розведенням собак відносно недавно. Але вже у її підопічних чіхуахуа є досягнення.


«Ми вже побували на шести виставках, їздили за кордон. Займатися собаками і готувати їх до виставок – це ціла професія, довелося прочитати цілу гору літератури, навчитися хендлінгу, прочитати як з собаками правильно поводитися, щоб вона брала участь у виставках, там багато тонкощів», - каже вона.

Олексій приїхав з міста Рівного. Його улюблениця з породи бельгійських грифонів, вона - юний гранд чемпіон України.
Серйозно розводить собак кілька років, а взагалі собаки живуть у його домі більше 20 років.

«Перший боксер прожив 7 років, діти з ним виросли, коли він помер, у нас 1,5 роки не було собак. Потім знайомі виїжджали за кордон і віддали французького бульдога, якому було близько 5 років. Було трохи страшно, але він одразу пішов на руки до дружини. Потім захотілося завести якусь оригінальну породу, компаньйона, так і з’явився у нас бельгійський грифон. За її мамою, якій буде в червні 8 років, ми їздили в Запоріжжя», - розповідає чоловік.

В’ячеслав з міста Славута Хмельницької області вже 4 роки розводить в розпліднику ньюфаундлендів. У них мешкають 1 хлопчик і 5 дівчаток. Його улюблениця – двічі чемпіонка України.
В’ячеслав каже, що займатися собаківництвом досить важко, незалежно від породи собаки. За будь-якою собакою потрібен догляд, вони потребують уваги, наголошує він.

Сенбернар Фауст приїхав зі Львова. Господиня його каже, що ця порода, незважаючи на чималий розмір - дуже спокійна, хороша і добра.


Є на виставці й породи, представників яких на всю України всього по одному або два екземпляри. І це перша в Україні виставка, на яку вони приїхали.

Заступник директора Волинського обласного осередку кінологічної спілки Марина Радченко розповідає, що торік в Україні з’явилися дві унікальні породи собак. Один американський голий тер’єр і два словацьких копова (словацькі гончі).

Словацькі гончі приїхали з Ковеля.


А єдиний в Україні американський голий тер’єр прибув з Сімферополя.


Всього на міжнародну виставку до Луцька приїхали майже півтисячі собаководів і привезли представників більше 90 порід собак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 15 Березня 2014 15:36
Собаки схожі на своїх хазяїв.)))
луцьк Показати IP 15 Березня 2014 15:45
Едина приємна новина, що хочеться посміхнутись.
об.сератель Показати IP 15 Березня 2014 16:05
Одні за Державу життя кладуть і кров проливають, а інші - псам яйця вилизують.
Читач до об.сератель Показати IP 15 Березня 2014 19:31
Так як взнаєш більше людей і більше любиш собаку
omi до об.сератель Показати IP 15 Березня 2014 19:43
dyrak tu !!! ....osj i wse scho hochetsja tobi skazatu !!!!
Анонім Показати IP 15 Березня 2014 16:21
собаки похожи на своих хозяев.
Стьопа Показати IP 15 Березня 2014 18:24
А бернські вівчарки не Червинського?
Читач до Стьопа Показати IP 16 Березня 2014 00:47
Та скоріше за все що Олександра, у нього вони найкращі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus