USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

ЄС перегляне список країн, яким дозволений в’їзд. Чи потрапить туди Україна?

13 Липня 2020 14:07
Європейська Рада 1 липня дозволила в’їзд громадянам 15 країн. Україна у перелік не потрапила. ЄС планує переглядати список кожні два тижні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Україна не має шансів потрапити у нього й цього разу.

Ймовірність відкриття кордонів ЄС для українців вже з 15 липня прокоментував очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю «Сегодня», передає 24 канал.

«У найближчий перегляд шансів в України немає. Тому що наші цифри зараз, м’яко кажучи, набагато гірші, ніж це потрібно», – зазначив Кулеба.

За його словами, у МЗС зробили все, щоб допомогти МОЗ налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури та механізми взаємодії з Євросоюзом.

Це дає змогу українській стороні:

– максимально динамічно надавати повну інформацію щодо статистики коронавірусу;

– інформувати про заходи, які застосовують для боротьби з COVID-19.

Водночас Кулеба наголосив, поки Україна не відповідатиме базовому критерію, відкриття кордонів неможливе.

Нагадаємо, основна вимога ЄС, аби кількість хворих на 100 тисяч населення у країні була меншою або рівною показнику в Європі. Наразі в Україні 62 хворих на 100 тисяч населення, в ЄС – 16.

Подорожі українців в Європу: що відомо

З 1 липня ЄС дозволив в’їзд громадянам 15 країн: України у списку немає. Однак перелік країн буде змінюватися кожних 14 днів. У список можуть як додавати нові країни, так і виключати попередні.

Наразі громадян України пускають до 23 країн. У список входять країни, в які можна в’їхати лише показавши результати тесту на коронавірус, а також ті, які вимагають дотримання певних правил.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus