USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Євросоюз введе додаткові санкції проти КНДР

8 Вересня 2017 09:40
Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз введе власні «автономні» санкції проти Північної Кореї в додаток до очікуваних санкцій Радбезу ООН, щоб змусити Північну Корею вступити в діалог з міжнародною спільнотою про денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

Федеріка Могеріні зазначила, що ЄС підтримає економічні обмеження, які прийме Рада Безпеки ООН щодо КНДР, але також введе автономні заходи.

«Ми також прийняли рішення про підтримку нових санкцій РБ ООН автономними заходами ЄС», - заявила вона і вказала, що робота з підготовки нових санкцій розпочнеться негайно.

Представник Євросоюзу наголосила, що тиск на Пхеньян направлено «на відкриття каналів для дипломатичного діалогу, яких зараз немає».

Вона не уточнила, які заходи тиску на Пхеньян може зробити Євросоюз, однак глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель припустив, зокрема, закриття європейських портів для заходу північнокорейських суден, навіть якщо вони під іншим прапором.

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс вважає, що ЄС повинен «вивести на чисту воду» постачальників матеріалів, використовуваних Північною Кореєю в її ядерній програмі. Він зазначив, що в будь-якому випадку Євросоюз має намір внести лідера КНДР Кім Чен Ина в свій «чорний список», що спричинить за собою заморожування його активів в ЄС і закриє для нього можливість навіть транзиту.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ 3 вересня Північна Корея випробувала водневу бомбу, що в чотири-п'ять разів потужніша, ніж та, що була скинута на Нагасакі в 1945 році. Своєю чергою, у ОБСЄ, Німеччинi, Франції, Китаї та США засудили випробування водневої бомби в Північній Кореї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus