USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З надією на мир та перемогу: у Луцьку святкують Різдво

7 Січня 2016 14:55
Перемоги над агресором, миру та злагоди бажали волинянам під час святкування Різдва Христового.

Архієрейська літургія відбулася 7 грудня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку.

Під час богослужіння вірянам зачитали різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета. Сутність події, яку вшановують сьогодні, Різдва Христового, полягає в тому, що Син Божий, істинний Бог став людиною. Він з’єднав в одній особі дві природи – божественну та людську. Гріх і смерть людина не може подолати самотужки, тож для цього Син Божий з’єднався з людиною і переміг у ній гріх і смерть. Тому український народ у колядці співає «ой, радуйся, земле, Син Божий народився».

Коли люди не борються зі своїми власними гріхами, Господь попускає їм хвороби, страждання та всілякі біди, зокрема і війну, щоб люди терпінням перемагали свої гріхи. Патріарх наголошує, що сенс людського життя полягає не в терпінні, а в праведності та благочесті. Праведність – це властивість життя людини, коли вона любить і співчуває знедоленим і постійно виконує покладені на неї обов’язки. Праведним називається той, хто віддає кожному належне. Тільки та праведність, в основі якої лежить любов, має моральну вартість і може бути названа міцною.
З вітаннями Філарет звернувся до усіх українців, розсіяних по усьому світу, а також до Збройних Сил України, які в складних умовах захищають Українську державу, жертвуючи навіть своїм власним життям. Патріарх закликав українців просити Спасителя дати перемогу над агресором, благословити Україну та увесь український народ у новому році, дарував йому мир, злагоду, єдність та здоровий глузд.

«Нехай світлосяйне проміння Вифлеємської зірки осяє наші душі і серця світлом миру, любові і правди», - йдеться у зверненні.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що це свято вшановують особливо, тому що бачать у ньому велику любов Божу, яка спонукала самого Творця прийняти образ людини – взявши тіло, Господь бере і тягарі земного буття, які притаманні тілу. Митрополит наголосив, що велика любов Божа втілюється заради нас – Бог стає людиною, для того, щоб зробити її безсмертною, дарувати їй вічне життя, райські оселі, де немає ні журби, ні зітхань. Втілення є сповненням пророцтв, надій, якими жили люди. Михаїл побажав прихожанам, аби свято Різдва бодай раз на рік збирало їхні родини, аби вони могли побачити, наскільки їх любить Бог.
З вітальними словами до лучан звернулися представники обласної та міської влад. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик побажав волинянам спокою, миру та злагоди. Він побажав, аби у цей день разом з усіма помолилися Господу наші захисники-воїни, щоб нарешті скінчилася війна і вони повернулися живими та здоровими додому.

Луцький міський голова Микола Романюк зичив, аби зірка, яка зійшла над місцем народження Ісуса Христа, освітлювала дорогу кожній родині та усій Україні, і щоб на цій дорозі завжди був мир.
Насамкінець представники духовенства спільно з прихожанами виконали низку традиційних українських різдвяних колядок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 7 Січня 2016 15:57
Так ви хочете миру? Чи перемоги?
Перехожий до Анонім Показати IP 7 Січня 2016 16:47
Перемоги над миром чи може миру над перемогою...е... заплутались вже в гаслах, котороше кажучи. =(
ДО ОБОХ до Перехожий Показати IP 9 Січня 2016 12:43
ВИГНАТИ москалів... в кацапію-гамнапію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus