USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З початку року від торговців людьми постраждали 170 українців

30 Липня 2019 15:03
У першій половині 2019 року від дій торговців людьми постраждали 170 громадян України, в тому числі п’ятеро дітей. Про повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України Артем Крищенко, передає Кореспондент.

За його словами, протягом перших шести місяців року поліцейські виявили 214 кримінальних злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. Поліцейські встановили 170 осіб, які стали жертвами дій зловмисників. Серед постраждалих – 98 чоловіків, 67 жінок, троє неповнолітніх і двоє малолітніх дітей.

Крищенко додав, що за 6 місяців року поліцейські викрили чотири організовані групи, які діяли в сфері торгівлі людьми. Їхня діяльність поширювалася на території п’яти областей країни і Києва.

«Найбільш поширеною формою торгівлі людьми стала трудова експлуатація – це 94 факти. Також поліцейські встановили 84 факти торгівлі людьми у формі сексуальної експлуатації», – наголосив представник поліції.

Він також повідомив, що зазвичай жертвами зловмисників стають непрацюючі жінки у важкому матеріальному становищі.

Чоловіки у віці від 25 до 35 років стали найбільш вразливою категорією у формі залучення громадян в злочинну діяльність. Таких фактів виявлено 30.

«Зазвичай постраждалих вербували для роботи кур’єрами із доставки фасованого товару. Так шляхом обману зловмисники змушували жертв брати участь в наркотрафіку», – сказав Крищенко.

Крім того, він розповів, що слідчі почали три кримінальні провадження за фактами торгівлі дітьми.

«Ідеться як про продаж з метою усиновлення, так і про передачу з метою експлуатації», – повідомив поліцейський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus