USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З картини за 2,5 мільйона євро лучанин зробив ящик для огірків.ВІДЕО

23 Серпня 2013 14:47
Унікальну картину вартістю 2,5 мільйона євро, яку вилучили ягодинські митники, контрабандист замаскував під ящик. У ньому він віз через кордон банки з консервованими огірками і помідорами. Винахідливий чоловік - мешканець Луцька.

Він запевняв, що якось йшов по ринку і йому сподобалась картина. Він її купив за 1800 грн. А от чого полотно, яке йому так сподобалось, він перетворив на дно для ящика, чоловік пояснити не зміг, - інформує ТСН.

Як Волинські Новини повідомляли раніше, вилучене полотно - це середньовічний шедевр. Створив його німецький художник епохи Відродження Лукас Кранах-старший. На картині зображений князь з величного німецького роду. Його вартість складає щонайменше 2,5 мільйона євро.

Припускають, що картина потрапила в Україну після Другої світової війни як трофей. Жодної роботи цього майстра в українській музейній колекції немає.

СБУ передала полотно Волинському обласному музею.

Картина добряче постраждала від цвяхів, тому до експозиції вона потрапить після реставрації. Музейники все одно надзвичайно пишаються тим, що до їхньої колекції потрапив такий шедевр.

А контрабандист-невдаха отримав чотири роки умовно з дворічною відстрочкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Pavel Показати IP 23 Серпня 2013 18:26
А ТСН прослідкує в який "державний" музей попрямує картина?
андрiй76 Показати IP 23 Серпня 2013 19:32
А як же штраф за контрабанду у2,5млн.євро як це у нас зазвичай робиться?..
Прокурор Показати IP 23 Серпня 2013 21:31
Це ж більший благодійник як усі наші депутати разом узяті, він вартий бути нашим депутатом.
Александр Показати IP 25 Серпня 2013 11:08
из луцкого музея ее "украдут")) да и зачем здесь она? Продайте ее официально и направьте деньги на фонтан, например, наконец-то...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus