USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З митниці відселять контролерів

17 Червня 2011 17:14
Усі контролюючі служби, окрім митників та прикордонників, планують вже найближчим часом винести за межі пунктів пропуску на Ягодинському пункту пропуску.

Про це під час прес-конференції 17 червня повідомив начальник Ягодинської митниці Геннадій Федик.

Він зазначив, що реформа відбувається в рамках прийняття нового Митного кодексу і вже є наказ про винесення більшості служб за межі пунктів пропуску на митниці.

«Вони будуть винесені за межі митної служби. Значно скорочується перелік товарів, які будуть підпадати під контроль цими службами. Вони можуть в певних випадках викликатися в пункт пропуску. Це робиться для того, аби зменшити кількість контролюючих органів. Вони можуть прекрасно здійснювати контроль в місцях призначення. Тобто, в Луцьку, в Ковелі, де вони знаходяться», - каже Федик.

«Ягодинська митниця має великий пункт пропуску і на митницю витрачається часу найменше. В час пік проходить за заміну на в’їзд в Україну великовагових автомобілів близько 300», - каже службовець.

На пункті пропуску планують залишити лише митників та прикордонну службу. Також у планах Державної митної служби значно скоротити перелік документів, які потрібно подавати при митному оформлені. За словами Федика протягом 2009-2010 років перелік документів вдалося зменшити з 87 до 65.

«Нині йде робота над тим, аби зменшити ще на 70% кількість документів, які подаються при митному оформлені. Їх має залишитися всього 20. Перш за все ними будуть документи, які сприяють захисту безпеки і здоров’я громадян», - зазначає Федик.

Також у переліку документів, які залишається папери, що використовуються в нетарифному регулюванні – ліцензії, експертний контроль, дозволи Національного банку, документи які мають вплив на нарахування податків і платежів, а також товарно-транспортні документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus