USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

За якими принципами працює Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом»

8 Жовтня 2016 16:44
«Фонд «Тільки разом» працює не через наявність якихось інтересів, Фонд працює, бо я бачу проблеми людей і знаю їх. І працюватиме доти, доки в мене є така можливість», - заявив голова облради, засновник Фонду «Тільки разом», член президії політради партії УКРОП Ігор Палиця під час програми «Протилежний погляд» у прямому ефірі каналу «Нова Волинь». Про це інформує прес-служба Фонду.

Відповідючи на запитання ведучого Тараса Шкітера, якими є основні принципи роботи Фонду, Ігор Палиця підсумував: охорона здоров’я, пріоритетно - профілактика, також освіта, спорт та адресна допомога людям.
«Ми все робимо для того, аби забезпечувати лікарні, медичні пункти обладнанням, яке потрібне для профілактики. Зокрема зараз я шукаю автомобілі, які б курсували в області з обладнанням для обстежень. Щоб ми знали, чим хворіють люди. Щоб запобігати захворюванням, а не вирішували проблеми, коли людина вже хвора, що є в рази дорожче», - прокоментував Ігор Палиця.
Освіта: додаткові стипендії дл тих, хто прагне вчитися

Інший напрямок роботи Фонду «Тільки разом» - освіта. «Фонд підтримує тих, хто гарно вчиться і виплачує їм стипендії, допомагає їздити на олімпіади, забезпечує якісним обладнанням дитсадки, школи, університети», - пояснив засновник Фонду «Тільки разом».

Зауважимо, нещодавно стартував четвертий стипендіальний проект від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в рамках програми Фонду «Підтримка обдарованої молоді».
Спорт: люди мають жити перемогами

Важливий напрямок роботи Фонду, зауважив його засновник, – розвиток спорту. Так, за 5 років діяльності в обласному центрі реконструювали стадіон Авангард, який тепер приймає легкоатлетичні змагання найвищих рівнів. Окрім цього, 18 луцьких шкіл оснащені футбольними полями зі штучним покриттям. 10 вересня у Нововолинську відкрився універсальний спорткомплекс.

Будується футбольне поле у Камені-Каширському. «Як ми раділи, коли паралімпійці зайняли третє місце на Олімпіаді, наскільки це було приємно. Утім у паралімпійців обмеженні можливості, але вони живуть перемогами. Чому люди, в яких все нормально, не живуть ними? Не розумію, чому в них немає такого стимулу і чому держава не витрачає на це гроші? Зокрема, через це Фонд і будує стадіони, футбольні майданчики. Хочу, аби в кожному районі були плавальні басейни. Та сам я не осилю цього. Саме тому ми намагаємося наповнити обласний бюджет і знайти джерела фінансування, щоб зробити це разом. Власне, це і є основними напрямками, над якими Фонд працює», - резюмував Ігор Палиця.
Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» дарує побудовані об’єкти – школам, університетам, місту

Засновник Фонду наголосив: спортивні заклади після завершення проекту передають на баланс шкіл, університетів або міста, тобто вони не лишаються на балансі Фонду. Він навів приклад стадіону Східноєвропейського університету імені Лесі Українки «Спортивне ядро».

«Збудували стадіон і передали його на баланс університету, утім ректор вирішив його закрити і зробити певні обмеження для тих, хто хоче туди потрапити. Утім в мережах пишуть, що Фонд заробляє на цьому гроші. Та повторюся: стадіон не належить Фонду. Фонд подарував його університету», - пояснив Ігор Палиця.

Окрім того, він закликав, аби мешканці міста і області дбали про отримані спортивні поля та майданчики. Власне, те, чи буде де займатися їхнім дітям, і як вони проводитимуть своє дозвілля – на відповідальності лучан, так само як і зламані та пошкоджені об’єкти. Наразі, додав Ігор Палиця, діє програма спільного інвестування з громадами, школами, дитсадками. Так, якщо батьки і громада беруть участь у проекті, вони обережніше відносяться до майна і відповідають за нього.

Адресна допомога людям

«Фонд працює настільки, наскільки я і мої друзі можемо це підтримати фінансово. Працюємо не через якісь інтереси, Фонд працює, бо я бачу проблеми людей», - додав Ігор Палиця . «З початком роботи по всій Волині ми побачили нові труднощі, з якими до нас стали приходити люди. На жаль, ми не можемо задовольнити всі звернення. Відповідно, хочеться, щоб інші бізнесмени також брали участь у роботі Фонду», - висловив своє бачення Ігор Палиця, та додав: «Фонд аполітичний, і він працюватиме, поки в мене є така можливість».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus