USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За кордоном вже працює майже 6 млн українців, – ЗМІ

28 Лютого 2019 07:00
Згідно з даними Світового банку, грошові перекази від українських емігрантів на батьківщину торік зросли на 35% і склали 13,8% ВВП України.

Про це пише портал Forsal.pl.

«На основі зростання фінансових переказів 2018 року на 35% можна стверджувати, що за кордоном працює дедалі більше громадян України, а їх число, ймовірно, перевищує 5,9 мільйона осіб», – йдеться у матеріалі.

За останніми даними Євростату, 2017 року дозвіл на перебування в ЄС отримали 662 тисячі українців. Проте українське статистичне управління каже, що в цей період з України виїхало 430 290 осіб.

При цьому міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що на постійній основі за кордоном працевлаштувалися понад 3 млн 200 тисяч громадян України. Раніше Рева заявляв, якщо родини заробітчан отримують грошові перекази, вони не можуть претендувати на субсидії.

Як повідомлялося, Польща може втратити півмільйона українських заробітчан. Причина тому законопроект, який уряд ФРН затвердив 9 грудня. Документ передбачає скасування з 2020 року пріоритету для громадян Німеччини та інших країн Євросоюзу при прийомі на роботу. Якщо його схвалить Бундестаг, кваліфіковані працівники з України отримають можливість легально працевлаштуватися в Німеччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus