USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Польща може втратити півмільйона українських заробітчан

24 Грудня 2018 14:10
Українські заробітчани в Польщі можуть віддати перевагу Німеччині. Відтік може становити півмільйона громадян, йдеться у повідомленні Die Welt, передає Gazeta.ua.

Причина тому законопроект, який уряд ФРН затвердив 9 грудня. Документ передбачає скасування з 2020 року пріоритету для громадян Німеччини та інших країн Євросоюзу при прийомі на роботу. Якщо його схвалить Бундестаг, кваліфіковані працівники з України отримають можливість легально працевлаштуватися в Німеччині.

Зараз у Польщі проживає близько 2 млн українських трудових мігрантів. За найгіршого сценарію для сусідів – країну покине мільйон робітників. Це завдасть серйозної шкоди польській економіці, вважає Спілка підприємців та роботодавців Польщі.

Спілка підприємців та роботодавців закликала польський уряд удосконалити міграційне законодавство з метою залучення іноземних робітників.

За даними Міністерства соціальної політики України, щорічно на сезонні роботи за кордон їде близько 9 млн громадян країни. Як стверджує Євростат, найбільше українців вибирає польський ринок праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Українець Показати IP 24 Грудня 2018 16:59
Нє, ну то б*я, капєц ! Поляки посварилися з німцями із-за українців. Тільки українському уряду на українців все по&єр ! Ото країну збудували !
Навуходоносор Показати IP 24 Грудня 2018 17:55
Чем больше бабушка Меркель впустит в свою страну выходцев из арабских стран, которые создают свои правила пребывания в гостях, игнорируя законы приютившей их страны, и заодно с этими правилами невыносимую атмосферу для жизни бюргеров, тем будет выше популярность украинской рабочей силы в Германии. Меркель наивно думала, что западная цивилизация перемелет исламское начало в этих людях, оказалось - она ошиблась. Даже вторая задача , которую она поставила, не решена. Канцлер полагала, что смешение рас вольёт новую кровь в немецкую нацию, которая до сих пор не может оклематься от расистской политики Гитлера, когда все не арийцы уничтожались или изгонялись. Это привело к тому, что число детей с наследственными заболеваниями в современной Германии одно из самых высоких в мире. Не спешат приехавшие арабы жениться на немках, равно как и немки не спешат выходить замуж за арабов. Так что для украинцев окно возможностей будет только расти, с чем нас можно поздравить. А на власть украинцы уже забили, выезжая на работу во все страны мира. Лет через десять власть предержащие и простого охранника для охраны нажитого "непосильным трудом" не смогут найти. И хрен с ними, упырями! Пусть и дальше дерутся в своем логове парламентаризма! Вперед, на Запад!
admin до Навуходоносор Показати IP 24 Грудня 2018 20:10
добрий вечір) зконтактуйте зі мною, будь ласка) [email protected]
Юля до Навуходоносор Показати IP 25 Грудня 2018 01:20
А чим ти кращий арабів?Думаєш такими ж расовими категоріями,як в 40х роках в Німеччині.
Навуходоносор до Юли Показати IP 25 Грудня 2018 13:40
Лучший я уж тем, что в отличие от Вас видел много чего, пожив в их среде. И никакие Ваши расовые измышления в свою сторону не принимаю, это плод Вашей фантазии и недостаток образованности. Вам же советую: обращайтесь к незнакомому человеку на "Вы", так принято в нормальном обществе. Шкода, що батьки і школа не навчили Вас елементарній чемності, я тут вже вдіяти нічого не можу. Чого нема - того нема. И падежи правильно склоняйте, надо писать "до Навуходоносора", он же мужского рода. Читайте библию, Книгу книг, там об этой личности все написано. З наступаючим Новим 2019 роком, Вас, Юля! Бажаю здоров"я та благополуччя!
Юля до Навуходоносор до Юли Показати IP 28 Грудня 2018 10:51
Я живу в Німеччині 15 років і ВАШЕ мислення-мислення расистів,тобто людей з обмеженим інтелектом і нарциськими рисами характеру.Мені Вас шкода,пане Політичний Експерт і Меркельзнавець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus