USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

За сприяння Фонду Ігоря Палиці у сокиричівській школі реалізували 2 проекти

22 Березня 2018 08:57
Школу села Сокиричі, що в Ківерцівському районі, побудовано в 1969 році. Як більшість українських навчальних закладів, вона має потреби та проблеми. Батьки і вчителі не чекають, поки хтось прийде їм на допомогу. Вони об’єднали зусилля та разом працюють над покращенням умов навчання дітей.

Днями відбулася презентація відразу двох проектів, що їх реалізовувала сокирічівська шкільна родина спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». На умовах співфінансування громади та Фонду придбали захисну сітку на вікна в спортивну залу та замінили двері в одному з класів, повідомили у прес-службі Фонду.

На презентацію проектів у сокиричівську школу завітали помічник народного депутата України Ірини Констанкевич Олександр Мельничук та керівник Ківерцівського районного осередку партії УКРОП Микола Вашкевич.
– Хочеться, щоб дітки навчалися в комфортних умовах, адже тут вони проводять найбільше часу. Школа – наша друга оселя, – переконана заступник директора з навчальної роботи Людмила Касьянчук. – Ми встановлювали нові вікна в спортзалі, а на сітку грошей забракло. Тому вирішили звернутися по допомогу в Фонд. У результаті ми облаштували вікна захисною сіткою, а з того, що лишилося, зробили сітку для гри у волейбол.
Ініціатором проекту зі встановлення дверей стала класний керівник 5 класу Людмила Гмитронь. Вона – депутат Прилуцької сільської ради. Торік з її ініціативи в селі Жабка встановили дитячий майданчик. Маючи успішний досвід у реалізації проектів, Людмила Гмитронь вирішила використати його в облаштуванні класної кімнати.

– Мені, як мамі і вчителю хочеться, щоб було створено всі умови для навчання дітей. На перших зборах ми з батьками обговорили, що для цього потрібно. Вони звернули увагу на те, що в класі не зберігається тепло. Вікна в нас енергозберігальні, а от двері, що служать з часів будівництва школи, не зачинялися. Звичайно, що в батьків таких коштів нема. Ми звернулися у Фонд, написали проект і маємо результат. Дуже добре, що є люди, які цікавляться проблемами дітей і підтримують ініціативи, спрямовані на їх розв’язання, – каже Людмила Степанівна.
Помічник народного депутата Олександр Мельничук зазначив, що в перспективі у школі села Сокиричі реалізовуватимуть інші проекти, адже проблем у навчального закладу вистачає – це старі дошки, відсутність спортивного інвентарю:

– Фонд завжди радо зустрічає людей, які хочуть змінювати своє життя на краще. Сокиричівська школа цікава тим, що тут навчаються прекрасні діти, які люблять спорт. На жаль, освіта в державі побудована так, що на найнеобхідніше – виховання здорової нації – коштів бракує. Тому батьки та педагогічний колектив звернулися по допомогу в Фонд. Поспілкувавшись з дітками, батьками, ми зрозуміли, що є потреба допомогти школі створити кращі умови для навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus