USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Загиблому волинському «айдарівцю» відкрили меморіальну дошку

26 Серпня 2016 12:59
Відкриття меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю в зоні АТО Романові Луцюку відбулося у Шклинській ЗОШ І-ІІІ ст. у Горохівського району вчора, 25 серпня. Саме цього дня він мав би святкувати своє 40-річчя, але не судилося...

Про це повідомили у прес-службі Волинської облради.

Роман Луцюк пішов на фронт захищати країну добровольцем. Був бійцем другої штурмової роти "Айдару". Рятував побратимів, бо служив санітаром - стрільцем. У листопаді 2014 був дуже важко поранений у місті Щастя.

Більше року у США у штаті Конектикут лікарі робили все можливе, аби врятувати українського Героя. Втім, його життя обірвалося 20 березня цього року. Уночі 26-го березня тіло Романа Луцюка повернули зі США додому. Волинського Героя рідне село зустріло на колінах.

У Шклині на честь вшанування пам’яті Романа Луцюка провели мітинг-реквієм. Він відбувся коло школи, в якій колись навчався майбутній воїн. Прочитав молитву та освятив пам’ятну дошку настоятель місцевого храму.

Участь у заході взяв заступник голови обласної ради Роман Карпюк. На церемонії відкриття були вчителі та учні школи, волонтери, представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, жителі сіл Бережанка та Шклинь. Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам`ять про Героя хвилиною мовчання.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Роману Луцюку та ще трьом військовослужбовцям, які загинули під час проведення АТО, освятять пам'ятники у селі Гаразджа 28 серпня. Так, у Луцьку 28 серпня відбудуться заходи із вшанування пам'яті загиблих військовослужбовцівСергія Грибкова, Віктора Кумецького, Романа Луцюка, Валерія Марцинюка — учасників антитерористичної операції на сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus