USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Законопроект 7268 розблоковує проблему фінансування профтехосвіти», – Констанкевич

24 Березня 2019 22:08
Законопроект № 7268-1 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення фінансування навчальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти з бюджетів різних рівнів» створює додаткові можливості для виділення коштів на навчання робітничих професій.

Про це заявила народний депутат від УКРОПу з Волині та один зі співавторів документа Ірина Констанкевич під час засідання Комітету з питань науки і освіти, йдеться на сайті депутата.

«Законопроект створює можливості багатоканального фінансування профтехосвіти. Після його ухвалення існуватиме можливість для фінансування загальнодержавних робітничих професій з держбюджету. Область, міста фінансуватимуть регіональне замовлення згідно з місцевими потребами та дефіцитом робітничих професій на ринку праці», – зазначила вона.

Ірина Констанкевич наголосила, що законопроект авторства народних депутатів від УКРОПу розблоковує проблему фінансування профтехосвіти, яка була створена у 2016 році шляхом перекладання повноважень держави щодо фінансування підготовки робітничих професій на місцевий рівень.

Комітет з питань науки і освіти рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроект № 7268-1 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення фінансування навчальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти з бюджетів різних рівнів», авторами якого є представники УКРОПу в парламенті Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Олександр Шевченком, Олександр Дубінін, Віталій Дідич, Віктор Шевченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus