USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Питання закрите. Гроші на ПТУ дасть державний бюджет

4 Лютого 2016 12:40
Верховна Рада повернула фінансування системи професійно-технічних училищ з державного бюджету. Відповідний законопроект № 3831-2 за основу та в цілому підтримали 305 народних депутатів, – інформує «112.ua».

На розгляд парламенту запропонували кілька варіантів систем фінансування: за рахунок субвенцій в обласні бюджети, за рахунок субвенцій до бюджетів міст обласного значення або ж повністю передати фінансування на державний бюджет.

Альтернативні законопроекти не набрали відповідної кількості голосів.

Рада внесла поправки до Бюджетного кодексу, якими прийнято рішення з держбюджету виділяти субвенції місцевим бюджетам для підготовки професійних технічних кадрів. Кошти спрямовуються на оплату поточних витрат ПТУ державної і комунальної власності, а якщо поточні потреби задоволені в повному обсязі, то субвенцію можна направити на капітальні видатки.

Також кошти можуть направляти на реалізацію заходів щодо оптимізації мережі ПТНЗ. Затверджені норми окремих субвенцій для бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, міських бюджетів.

Залишки коштів по субвенції на підтримку підготовки робочих кадрів на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються в наступному бюджетному періоді з урахуванням цільового призначення субвенції і на оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Парламент також підтримав 298 голосами законопроект № 3830-3, якими внесені правки в державний бюджет для фінансування училищ.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталія Яресько раніше зазначила, що протягом першого кварталу ситуація з фінансуванням ПТУ буде аналізуватися, і після цього буде прийнято ряд рішень, які збалансують фінансування освітніх установ.

РАніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що під час однієї з оперативних нарад в голови облдержадміністрації місцеві чиновники обговорювали, хто рятуватиме фінансування профтехосвіти на Волині.

Також видання інформувало, що вперше фінансування закладів професійно-технічної освіти відбуватиметься за кошти міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тарас Чурило Показати IP 4 Лютого 2016 12:58
Відчувають чим це для них може закінчитись...
Юлія Парій Показати IP 4 Лютого 2016 13:00
Саме на випускниках ПТУ тримається економіка України, адже ті хто має вищу освіту не дуже хочуть працювати на заводах
Ната Показати IP 4 Лютого 2016 16:43
Дякувати Богу - здоровий глузд переміг
100 Показати IP 5 Лютого 2016 23:27
Що за маразм. Просто кормлять преподів і все. Хто хоче вчитись нехай платить
Ім'я Показати IP 17 Лютого 2016 10:44
сьогоднi 17 лютого ,де нашi грошi у мене дiти голоднi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus