USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замість «швидкої» – дешевий зламок: медики показали «дарунок» Івахіва

27 Листопада 2017 10:13
Нардеп-олігарх Степан Івахів «подарував» волинянам автомобіль швидкої допомоги, який насправді належить комунальному закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» і з 2014 року експлуатується за призначенням. Натомість, комунальному закладу фонд олігарха віддав старий іржавий бус, який потребує капітального ремонту та взагалі не на ходу.

20 жовтня в селі Межисить Ратнівського району Степан Івахів від імені свого фонду «Патріоти Волині» помпезно «дарує» громаді замість радянського УАЗу сучасний реанімобіль Opel Vivaro. Проте селяни навіть не здогадуються, що «швидка», яка і до цього обслуговувала їх район, - в комунальній власності, а що насправді подарував нардеп, так це старий вантажопасажирський бус, який навіть не їздить.

Головний лікар комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олег Куц каже, що автомобільний парк вкрай зношений і заклад потребує оновлення техніки. Тому подарунку фонду «Патріоти Волині» - 14-річному вантажопасажирському бусу Ford Transit тут спочатку зраділи. Проте лише згодом зрозуміли, що фонд подарував автомобіль, який взагалі непридатний до використання.
Як зізнаються працівники підприємства, технічний стан авто оцінили «на око» - жодного експертного висновку про те, в якому стані знаходиться бус і як довго він прослужить не було, діагностику автомобіль не проходив.

Не дивно, що вже після декількох виїздів бус повністю вийшов з ладу – почались проблеми з паливною апаратурою, заміна якої на дизельних моторах коштує великих коштів. Та й без того проблем в автомобіля – безліч.

Кузов з’їдає іржа, з обох сторін – сліди від зіткнень, пошкодження фарби і лаку. Експлуатувати автомобіль взагалі заборонено, адже на лобовому склі – тріщина, що не допускається правилами дорожнього руху.
«Ми б взагалі такий автомобіль не брали б, якби не потреба», - пояснюють в КЗ та додають, що неодноразово просили представників фонду відремонтувати «подарунок», який зламався через два тижні. Проте жодної реакції, поки ситуація не набула розголосу, не дочекались.

Пообіцяли «швидку», а подарували зламаний бус

Олег Куц каже, що представники фонду «Патріоти Волині» спочатку пообіцяли купити повноцінну швидку допомогу, проте, зі слів Олега Куца, знайти необхідне авто не змогли, тому подарували звичайний вантажопасажирський бус вартістю близько 2700 доларів.
Тому вирішили бус використовувати для оперативно-штабної роботи, а резервне авто комунальної власності громади віддати в Межисить. Таким чином замість розбитого радянського УАЗу туди відправили повністю оснащений та готовий до експлуатації реанімобіль Opel Vivaro.

Івахів не має жодного відношення до «швидкої», яку він «подарував» волинянам

Олег Куц запевняє, що про імпровізоване свято, влаштоване фондом Івахіва з нагоди передачі громаді «швидкої», яка і так перебувала у комунальній власності, він дізнався лише напередодні ввечері. Тим паче, що «швидку» в Межисить передали ще до того, як її «вручив» Івахів, видавши за «подарунок» власного фонду.

Швидка, яку Івахів видав за подарунок його фонду
Швидка, яку Івахів видав за подарунок його фонду


«Передача автомобіля на район – це буденна справа, ми ніколи свята з цього не робимо», – каже Олег Куц. Проте нардеп Івахів, вочевидь, вирішив по-іншому: майно, придбане за кошти платників податків, він презентував у кращих традиціях режиму Януковича. Зі звезеними автобусами бюджетниками, словами подяки та іншими «стрічковими» атрибутами. Сам же нардеп, який є найбагатшою людиною в області, прилетів на це дійство вертольотом.

Хоча Олег Куц каже, що до «швидкої», яку так помпезно «дарував» селянам олігарх Івахів, він жодним чином не доклався, адже це – комунальне майно.

Стосовно того, що комунальне авто обклеїли рекламою приватного благодійного фонду, Олег Куц запевняє, що дозволу на це він не давав. Тим паче, що рекламували «благодійники» не іржавіючий зламок, а повноцінну «швидку», яка на той час вже працювала в районі. Зауважимо, що цим самим фонд «Патріоти Волині» грубо порушив законодавство, яке забороняє розміщувати рекламу на транспортних засобах екстрених служб. Не кажучи вже про те, що цим самим вкотре обманули волинян, видавши те, що і так їм належить по закону, за подарунок від «щедрих благодійників».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
бандерівець Показати IP 25 Листопада 2017 18:39
не перегібайте!) не такий вже той бус в непридатному стані і заїзджений!
Кравчуковець Показати IP 25 Листопада 2017 18:49
Краще ніж нічого!
НЕ СМІШИ ЛЮДЕЙ Показати IP 25 Листопада 2017 19:09
Стьопа, на якому смітнику ти цей зламок підібрав? Тобі не соромно? Ти що здурів?
ДУРДОМ-ВЕСЕЛКА до НЕ СМІШИ ЛЮДЕЙ Показати IP 26 Листопада 2017 21:39
По лайкам видно, як проплаченим Івахівим ботам подобається,що він дурить своїх виборців!
Таня Строцюк Показати IP 25 Листопада 2017 19:10
бите корчисько політ на вертольоті коштував більше цього корита
Коментар Показати IP 25 Листопада 2017 21:42
Кузов виглядає більш менш нормально. Трошки підшаманити і все ок. А от що під капотом та яка резина лиса чи ні не відомо. Якщо нормальний власник чи водій і руки ростуть з того місця що потрібно, то думаю проблем відремонтувати не буде. Ціна авто не 2700 а біля 5000 тисяч доларів
Микола Показати IP 25 Листопада 2017 22:03
Ну так візьми і поремонтуй....розмумний такий. І ще не забудь обладнання купити.
ГуМвс Показати IP 25 Листопада 2017 23:45
Континіумівські всі жлоби!!!!
Тоха Показати IP 26 Листопада 2017 18:03
Галущак в трусах
Stryker Показати IP 26 Листопада 2017 18:20
Івахів знахабнів в дим. Краде майбутнє в наших дітей!
Ото ЗНАХАБНІВ! до Stryker Показати IP 26 Листопада 2017 23:08
...і навіть в дітей свого покійного друга Єрьоми!
777 Показати IP 26 Листопада 2017 20:45
Куплю той бус за 2700
Женя Показати IP 27 Листопада 2017 14:22
Люди вже давно пора відкрити всім правду і про того Галущака: Він організував злочинну схему, де всі в ЧОТИРЬОХ розкрадали кошти, а я за це відсиділа 4 Роки. Та поки я сиділа Галущак грівся біля Петровича. Степан Петрович, кого Ви тримаєте в компанії?!?!
ВІДПОВІДАЮ: до Женя Показати IP 27 Листопада 2017 16:35
Та такого ж, як сам!
Ото обрали... Показати IP 27 Листопада 2017 16:38
Читаємо щойно опубліковану статистику про активність нардепів: Івахів зе десять років протирання штанів у ВРУ НЕ ВИСТУПИВ ЖОДНОГО РАЗУ! Або туп...ий і нічого сказати, або нім...ий і треба лікуватися... Ото мовчуна обрали собі на голову...
Віталь Показати IP 28 Листопада 2017 10:58
Волиняни(ратнівчани) чимось схожі на корінних жителів Папуа НовоЇ Гвінеї. Це їм колонізатори привозили скляні буси та інший мотлох а вивозили золото і дорогоцінності. Неважко провести аналогїю.Їсторія вчить словами Гомера- *Бійтесь данайців, що дари приносять*!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus