USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як пропіаритися на чужому: майстер-клас від Степана Івахіва

25 Листопада 2017 13:51
БФ «Патріоти Волині» «виміняв» у комунального закладу Волиньради старенький бус на нову «швидку», яку жителям Межиситі нардеп Степан Івахів презентував як подарунок його фонду. Хоча насправді швидка – в комунальній власності волинської громади і жодного стосунку до неї Івахів немає.

20 жовтня в селі Межисить Ратнівського району – імпровізоване свято. Олігарх Степан Івахів, помпезно від імені свого фонду «Патріоти Волині» передає громаді замість радянського УАЗу сучасний реанімобіль Opel Vivaro. Той уже своє давно від'їздив і у жителів кількох населених пунктів виборчого округу депутата з'являється надія на своєчасну і належну медичну допомогу.

Мешканці Самарівської ОТГ, де керівником громади став кандидат від команди Івахіва, дякують нардепу за такий щедрий дарунок.
Однак присутні навіть не здогадуються, що насправді автомобіль яскраво брендований логотипами фонду «Патріоти Волині» - це комунальна власність волинської громади і жодного стосунку до фонду олігарха, окрім цих наклейок, «швидка» ніколи не мала і не має.
Уважному читачу ця історія може видатись доволі знайомою, і це не дивно. Адже по аналогічній схемі Івахів «подарував» ковельчанам доріжку з бруківки за їх же кошти, яка за менш ніж рік просто розсипалась і зруйнувалась.

«На тобі, небоже, що мені негоже!»

Через місяць, 23 листопада, під час сесії Волинської обласної ради одним з питань порядку денного було про передачу на баланс обласного бюджету старого Ford Transit 2003 року випуску, який пожертвував комунальному закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» БФ «Патріоти Волині». Голова обласної ради Ігор Палиця та депутатський корпус обурюються – мовляв, автомобіль надто старий і невідомо у якому він технічному стані, а ремонтувати таку техніку надто дорого. Відтак, депутати обласної ради одразу відмовляються від такого щедрої «пожертви».

Як виявляється згодом, цей автомобіль, який давно віджив своє, і потребує дороговартісного ремонту керівник фонду, екс-регіонал Денис П’ятигорець у вересні цього року дивним чином «виміняв» на сучасний Opel Vivaro 2007 року з усім необхідним медичним обладнанням. Відтак, у Межиситі Степан Івахів, щоб не впасти обличчям у багно, вирішив презентувати не звичайний старий бус, який його фонд придбав селянам замість обіцяної напередодні виборів «швидкої» допомоги, а сучасний реанімобіль.

В акті прийому-передачі майна йдеться про те, що директор БФ «Патріоти Волині» Денис П’ятигорець передає 14-річний бус, вартістю усього 70 тисяч гривень комунальному закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Приймає подарунок головний лікар закладу – Олег Куц.

Удавана благодійність чи змова «за гаражами»?

В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Олег Куц повідомив, що нову швидку в Межисить планували відправили уже давно. Адже радянський УАЗ, який служив там раніше, повністю вийшов з ладу. Натомість подарунок фонду – старий Ford Transit 2003 року мали використовувати виключно в господарських цілях, а не як швидку допомогу, оскільки він не обладнаний належним чином.

«Про те, що автомобіль, який належить громаді області і КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Степан Івахів презентував селянам, як власний подарунок фондом «Патріоти Волині» я дізнався з преси», - зазначає Олег Куц. Він додає, що домовлявся про передачу «швидкої» не він, а начальник гаражів Сергій Наумук. Натомість, під договором пожертви – підпис Олега Куца, який відповідальний за майно як очільник комунального закладу.

До слова Ford Transit, який спритники-помічники Степана Івахіва подарували від фонду «Патріоти Волині», проїздив лише близько двох тижнів, після чого вийшов з ладу через серйозну поломку паливної системи. Представники комунального закладу неодноразово зверталися і навіть надіслали офіційного листа у фонд з проханням відремонтувати їх же «подарунок», проте жодної допомоги від Степана Івахіва так і не дочекалися. Лише вчора після резонансного розголошення «мутного» обміну і відмови брати на баланс громади груду металобрухту звідти зателефонували і пообіцяли фінансову допомогу.

* * *

На зустріч з нардепом, який привіз «дорогий подарунок» зігнали десятки бюджетників та селян з навколишніх сіл. Сам же нардеп прилетів гелікоптером, хоча вперше за кілька місяців для нього прогрейдерували дорогу. Олігарх Степан Івахів – найбагатша людина Волині, володіє статками в 103 мільйони доларів та, вочевидь, має можливість придбати селянам з десяток обіцяних нових «швидких», а не видавати комунальний авто за своє.

Підконтрольні нардепу ЗМІ уже сьогодні встигли побачити у вчорашніх подіях «зраду» та чийсь «сценарій», спекулюючи на темі, що це авто могло б вже рятувати десь людські життя. У той час куплений за копійки вантажопасажирський бус продовжує ржавіти у гаражах комунального підприємства. Відтак, постає питання: нардеп вирішив зекономити, «вимінявши» нову швидку на металобрухт, чи всю цю аферу прокрутили за спиною Степана Петровича горе-керівники його фонду, бажаючи просто заробити на здоров'ї людей. Відповідь на, вочевидь, знає лише сам олігарх Івахів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
споживач Показати IP 25 Листопада 2017 07:19
лошари-волиняни і далі оберуть цього пройдисвіта-тк лохам і треба ха-ха !
зненавидів політикан Показати IP 25 Листопада 2017 09:16
давно. Немає партій - є купа шарлатанів які створюють різні горе- партії для своїх вигод.Тільки чесні люди можуть розказувати про благодійництво... не люблю коли брехуни і злодії граються в благодійників ! Недодадуть чи зарплати чи вкрадуть з бюджету чи відкати мають мільйони . а дадуть тисячу гривень народу бідному і обдуреному ж ними- горе політиками і горе-депутатами
Cаша Показати IP 25 Листопада 2017 13:36
Степа - це бридка і підла ш*вка, людиною його тяжко назвати. Вже аби риже, то добра не жди. Вкотре збрехав дурним полішукам мажор-ср*ний
НЕ СМІШИ ЛЮДЕЙ Показати IP 25 Листопада 2017 19:18
Стьопа, на якому смітнику ти цей зламок підібрав? Тобі не соромно? Ти що здурів?
Не сумнівайтеся! до НЕ СМІШИ ЛЮДЕЙ Показати IP 26 Листопада 2017 21:42
А в останньому запитанні жодних сумнівів немає! Адекватна людина подібного не вчверила б. Він лише на таке здатний!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus