USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Завтра волинські шахтарі розпочнуть голодування у Києві

15 Червня 2016 23:03
Поїздку нововолинських шахтарів до Києва під Адміністрацію Президента анонсував голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волінець.

Про це інформує Буг.

Зокрема у себе на сторінці у Фейсбуці написав: “Завтра Нововолинські шахтарі голодуватимуть під Адміністрацією Президента. Так і не дочекалися виплати хоча б частини заборгованої за чотири місяці зарплати гірники ДП “Шахта №1″Нововолинська”, тому завтра приїздять до Києва, аби зранку розпочати голодування під Адміністрацією Президента. Про це мені телефоном повідомив голова первинки НПГУ Анатолій Мухомеджанов. Сьогодні зранку він у черговий раз подзвонив до керівника відомства, якому підпорядковується їхнє підприємство, директора Департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Міненерговугілля Анатолія Корзуна. Працівник, який узяв слухавку, замість чіткої і конкретної відповіді на запитання, коли шахтарі нарешті отримають належні їм кошти, почав знову розповідати про непорозуміння, які виникли між двома міністерствами – енергетики та вугільної промисловості і фінансів. Мінфін повернув підготовлений і переданий йому план фінансування шахти на доопрацювання.

Шахтарям такі пояснення набридли. Вони не хочуть розбиратися, хто й чому щось наплутав. Гірники бажають і мають право отримати зароблене, щоб придбати продукти харчування і предмети першої необхідності для себе і своїх сімей. А їм пропонують знову невідомо скільки чекати.

Колектив підприємства на зборах вирішив вдатися до акцій протесту. До них, зокрема, належить і голодування кількох шахтарів-добровольців під Адміністрацією Президента у Києві. Зголосилися на цю поїздку члени НПГУ Павло Лазаренко, Ігор Пилюк і Анатолій Мухомеджанов. Свою акцію на Банковій вони розпочнуть завтра зранку.

Триватиме вона до тих пір, поки не вирішать нарешті питання фінансування підприємства, й зокрема виплати зарплат. Адже шахту попередні горе-керівники галузі та їхні „смотрящі” позбавили можливості і права видобувати вугілля та реалізовувати його, щоб заробляти на зарплати та інші потреби. Кошти на це закладені у Держбюджеті-2016, але отримати їх гірники не можуть через бюрократичні перепони, чи несумлінність, або некомпетентність чиновників”, – йдеться в дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
речник Показати IP 16 Червня 2016 01:14
А їхній слуга Гузь полетів на футбол мав він вас у дупііііііі
Кака Показати IP 16 Червня 2016 09:16
Гуся нарешті випустили за кордон))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus