USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Здорожчання проїзду в маршрутках: лучани стали заручниками перевізників

18 Квітня 2018 08:58
Підняття цінна проїзд у маршрутках Луцька не повинно відбуватися, коли якість послуг вкрай низька і не покращується, вважають депутати міської ради, однак нині немає альтернативи, тому й бізнесмени диктують свої правила.

Про це йшлося під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

Депутат Луцької міської ради Тарас Шляхтич наголосив, що питання здорожчання квитка повинно йти поряд із підвищенням якості послуг.

«Коли говорять про підняття цін, згадують про ріст зарплати та підвищення витрат на паливно-мастильні матеріали. Але тоді й повинна підніматися якість надання послуг. А не так, як зараз: зупинки не оголошують, брудно, водії хамлять, накурено. До перевізників є багато претензій», - наголосив Шляхтич.

Депутат Павло Данильчук запропонував зробити різну ціну для різних маршрутів.

«Зараз ми стаємо заручниками шантажу перевізників, адже не зробивши підвищення, - почнуться страйки та гамір в місті. Тому варто, щоб міська влада розробила нову комплексну карту руху по місту, ввівши автоматизовану систему оплати за квитки. Також було б доречно зробити й градацію вартості квитка, бо ж, для прикладу, маршрут №2 міг би вигідно возити людей всього за 3 гривні», - висловився обранець громади.

Зі слів радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, чимало запитань є й до технічного стану маршруток.

«Маршрутки просто перекошує під час руху, а це небезпека для пасажирів, тому варто розвивати безпечний та екологічно чистий електротранспорт і міська влада націлена саме на це. Щодо маршруток, я вважаю, що їх треба витісняти шляхом збільшення кількості тролейбусів», - наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, превізники хочуть підвищення вартості квитка до 5 гривень, адже реальна ціна коливається від 3 гривень до 6 гривень. Із цього приводу громадськість обурюється, адже якість сервісу вкрай низька. Перевізники, своєю чергою, пригрозили страйками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Луцьк Показати IP 18 Квітня 2018 09:14
Оплата тільки БЕЗГОТІВКОВИМ методом !!!
яяя Показати IP 18 Квітня 2018 09:22
достали ті перевізники, ніякого комфорту в маршрутках, ледь їдуть, таке враження, що ось-ось розвалиться.
Пасажир до яяя Показати IP 18 Квітня 2018 21:31
Маршрут №30 замінили на №251. Вартість проїзду підняли до 6-ти гривень. Кількість одиниць автобусів зменшилась. Транспорт переповнений. Якість перевезення пасажирів жахлива. Особливо критичні ситуації в години пік для мешканців вул. Дубнівська!!! Де покращення??? І знову хочуть піднімати ціну на проїзд??? Таких перевізників пора розганяти і чим раніше - тим краще!
Микола Показати IP 18 Квітня 2018 09:35
Маршрут номер 2, взагалі треба ставити по 5 гривень і я готовий платити ці кошти, тому що вже після 20:00 на вулиці Конякіна муршрутки ніц не дочекаєшся, ні 17, 28 вже не їздять. А якщо поставити ще й двійку по 3 гривні, то і водії не захочуть працювати в маршруті і машин поменшає.
Лучанин до Микола Показати IP 18 Квітня 2018 10:18
Справа в тому, що маршрут №2 міняє пасажирів тричі за прогон. 1-вокзал-ЦУМ, 2-ЦУМ-Відродження, 3-Відроження-Конякіна. В 1 та 3 варіанті маршрутка майже постійно повна, в 2 перемінно. Відповідно в різні часи пасажиропотік різний. За більшість рейсів 1 маршрутка має подвійну виручку, а в години пік потрійну, в інший час меншу. В Вас житті звичайно тількі білі полоси і Ви не здогадуєтеся що існують ще й чорні, не кажучи про сірі. Те ж саме і в перевезенні - не може бути тільки переповнених салонів. Тому потрійна виручка повинна компенсувати відсутність пасажирів в деякі години. А якщо взяти за основу що в більшості вона, як мінімум подвійна, то і вартість проїзду треба відповідно зменшувати. 3 грн - тут виходить за щастя. Якщо Ви маєте гроші і згідні платити по 5 грн, то я Вам відкрию секрет - в Луцьку ще є таксі - швидко і Ви один в машині, окрім водія, до того ж в любий час. А людям дайте можливість домучатися за 3 грн не зважаючи на інші маршрути і таки дрочекатися коли міськрада змилостивиться і замінить ці ск*товози тролейбусами.
Стах Показати IP 18 Квітня 2018 10:47
Перевізники перестануть шантажувати місто тільки коли на їх маршрути ПОВЕРНУТЬ комунальний транспорт.
Хм Показати IP 18 Квітня 2018 10:57
Новий тендер зробіть і побачите що будуть бажаючі возити за 4 гривні. А зараз тепло можна і прогулятися і не їхати в маршрутці для ти бізнесменів які тільки гроші а про людей не думаю. І да 5 гривень тоді за пасажиром залишається право хамові шоферу бити морду
лучанин Показати IP 18 Квітня 2018 11:42
Що сьогодні можна купити за 4грн в магазині на базарі автозаправці в аптеці?Тариф на проїзд в нашому місті один з найнижчих в Україні.Це не економічний а політично-популістський тариф,який нищить всю автотранспортну інфраструктуру в Луцьку.Який тариф, такій і транспорт.
Та до лучанин Показати IP 18 Квітня 2018 12:17
в нас і зарплати в місті одні з найнижчих в Україні, і місто наше не велике,компактне, тому й кілометраж та відповідно затрати на пальне у наших маршруток менші за інші міста, тому не п...зди тут.
Лучанин #2 Показати IP 18 Квітня 2018 12:20
І я за бойкот маршруток. Сам стараюсь чим більше ходити пішки. Коли введуть проїзні талони з чіпом, то почну їздити. А ті свині ітак зажерлись!!!
пасажир Показати IP 18 Квітня 2018 12:28
Дістали вже. Я теж за безготівкову оплату
Хм Показати IP 18 Квітня 2018 12:31
Фіг вам а не 5 гривень.
лучанин Показати IP 18 Квітня 2018 21:27
тільки при умові, що право проїзду в маршрутці дає виключно придбаний зазадалегідь квиток, а водій не має права брати гроші за проїзд чи продавати квитки в маршрутці. Квиток, який дає прово проїзду міською маршруткою, можна щоб було придбати в будь-якому магазині чи на зупинці зазадалегідь, а при вході в маршрутку цей квиткок віддавати водієві в обмін на право проїзду. І вже потім перевізник нехай звітується по цим квиткам скільки він перевіз пасажирів для отримання своїй частини прибутку. Ось тоді і будуть видні справжі "пасажиропотоки" і прибутки перевізників.
лучанка до лучанин Показати IP 19 Квітня 2018 15:07
хай і пільговики сплатять по гривні,всі ж отримують кошти, будуть рідше їздити і доповнять кошти на бензин . А то першокласники платять... А взагалі корисно ходити , а з центру тролейбуси,яким пільговики можуть сплатити по 50 копійок...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus