USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через що луцькі комунальники недоотримали 10 мільйонів

21 Лютого 2014 22:01
Майже 10 мільйонів гривень комунальні підприємства не отримали внаслідок не доопрацювання виконавчої служби.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 21 лютого.

Заступник міського голови Лариса Соколовська запропонувала заслухати представників виконавчої служби, бо через їх недооопрацювання і відсутність скоординованої роботи із ЖКП комунальники недоотримали майже 10 мільйонів гривень.

«У нас 1649 рішень судів повернули без виконавчих проваджень. Загальна сума боргу - 9, 831 мільйона гривень. З них 8,5 мільйона боргують фізичні особи – таких 1621 лучанина», - зауважила вона.

З її слів, керівники ЖКП мають активніше співпрацювати з виконавчою службою, щоб повернути борги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
правда тут!!! Показати IP 21 Лютого 2014 23:18
Дуже добре і вигідно звинувачувати громаду міста Луцька у недотриманні чинного законодавства, створенні боргів за послуги ЖКГ і водночас захищати "бідні і нещасні" ЖКП, які до того ж самі грубо порушують норми чинного законодавства України, регуляторні акти. І що цікаво, складається враження того, що все це здійснюється під прикриттям департаменту ЖКГ ЛМР. Так, в по-перше, варто зазначити, що у мешканців відсутні договори про надання послуг виконавцями таких послуг (ЖКП), а цим грубо порушуються норми ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" від 26.06.2004 року (ст.16 п.1 "Порядок надання житлово-комунальних послуг, їх якісні та кількісні показники мають відповідати умовам договору та вимогам законодавства); по-друге, Типовий договір затверджено Постановою КМУ №529 від 20.05.2009 року; по-третє, Постановою КМУ №869 від 1.06.2011 року затверджено Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (у п.2 зазначено наступне "Тариф на послуги розраховується окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників послуг, що фактично повинні надаватися для забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій з урахуванням переліку послуг згідно з додатком до цього Порядку" та "З власниками (наймачами) квартир (житлових приміщень у гуртожитку) та власниками, орендарями нежитлових приміщень у житловому будинку (гуртожитку) укладається договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (далі - договір про надання послуг).); по-четверте, Рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 09.02.2010 №72-1 було затверджено перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються житлово-експлуатаційними підприємствами м.Луцька (додаток 1 Рішення). Варто зазначити, що Рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 05.06.2013 року №319-1 було ухвалене з порушеннями як ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" так і Рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 09.02.2010 №72-1, оскільки при формуванні тарифу по ЖКП №8 не було враховану послугу "прибирання сходових кліток", чим у свою чергу було порушено ряд нормативно-правових актів поданих вище. Більше того, відсутність у мешканців договорів про надання послуг порушує їх право на подання претензій щодо ненадання чи не повного надання послуг виконавцями робіт (ЖКП) - ст.16 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Тому вважаю, що лише у випадку надання послуг належного рівня, за умови наявності у споживачів договору про надання послуг і як наслідок невиконання споживачами умов договору (не сплати) - необхідно звертатися на стягнення боргів. При сьогоднішній ситуацій заяви заст.міського голови і безпідставне звинувачення є необгрунтованими.
Анонім Показати IP 22 Лютого 2014 01:37
За утримання будинків жеки деруть великі гроші.Отримують кругленькі суми, цікаво куди вони йдуть.Ми зверталися до прокуратури, облради і відповіді не отримали , звернення мешканців нашого будинку просто проігнорували. ЖЕК відписався якимось папірцем, уміло зліпленим їхнім економістом, основна причина високих тарифів,пояснює жек, - треба платити зарплату працівникам. Звичайні підрахунки наводять на думку , що у одному жеку тисячі працівників, роботу яких на ділі не видно, в підїздах не прибирають, ремонти не роблять, нічого не замінюють як у нових будинках так і в старих. Коли викликаєш через реальні проблеми - приходять алкаші вже налигані, або молодняк, який нічого не вміє.Коли мені у вентиляцію якась тварина залізла і здохла - цілий місяць смерділо в квартирі, а ті нічого не змогли зробити. Толку від них мало, за такі послуги,як вони надають платити треба в 10 разів менше. Швидше за все грошики стікаються комусь у карманчик, працівників у жека мало і зарплати у них низькі. Треба начальників і економістів жеку наполегливо розпитати , з ними може хоч трохи діляться пахани,а може й за лохів їх тримають, трясуться за свої посади і мовчать.Короче у азірова треба питати, той все знає про план свого покращення,а нашого обдирання.
Анонім Показати IP 22 Лютого 2014 01:51
Ви знаєте скільки недоотримали звичайні люди через безліяльність виконавчої служби, маючи на руках реальні рішення судів на свою користь. Люди не страхуйте свої автомобілі , все одно нічого не отримаєте, навіть якщо й виграєте суд, вам ніхто не допоможе, страхова добровільно гроші не віддасть, ввиконавча рішення суду не виконає, прокуратура не допоможе. Власний гіркий досвід : вже 2 роки маючи рішення суду на свою користь не можу отримати гроші, ніякі писульки не допомагають. Спочатку страховики хотіли хабар, але нічого не отримали,в суді все пройшло без хабарів і адвокатів,бо правда на моєму боці, далі -виконавча проігнорувала, а прокуратурі взагалі н****ти, що рішення суду не виконується. Всі хапуги, суддя виявилася чесною.
олександра Показати IP 22 Лютого 2014 21:23
Правий один з дописувачів що спочатку комунальники повинні заключити угоди і тільки після надання послуг вимагати сплати! мене також подали до суду за несплату * вивезення* сміття доклавши до позовної заяви тільки рішення міського голови про встановлення тарифів в місті !!!, 10 років тому коли я купила частину приватного будинку я особисто за власний кошт вивезла з подвір*я 2 ГАЗона сміття від якого відгородились і луцькспецкомунтранс та жек сказавши що я хату купила зі сміттям, я навіть в жеку придбала за кошти 2 талони на вивезення відходів в Брище,Коли я зателефонувала в Луцькспецкомунтранс і поцікавилась чому не платить за вивезення сміття суддя обласного суду та високопосадовець із санепідстанцїї / вул потебні\ то мені відповіли що у них індивідуальні умови ?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus