USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комунальникам Луцька міськрада боргує майже 2 мільйони

14 Березня 2014 17:40
Напередодні Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення під стіни Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради прийшли працівники ЖКГ. Вони вимагали від дирекції повернути їм заборговані заробітні плати. Під крики «Ганьба» і «Де наші зарплати» до людей вийшов директор департаменту Іван Кубіцький.

Розмова розпочалась із дискусії директора департаменту із директором підприємства «Луцьк-комунал-сервіс», яке надає послуги з прибирання міських вулиць, Олегом Стернійчуком. Іван Кубіцький звинуватив Стернійчука, що заборгованість по зарплатам виникла внаслідок поганої економіки очолюваного ним підприємства.

Такоє обнадіїв, що заборгованість за листопад-грудень будуть виплачувати. Найближчим часом на це буде виділено 137 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА СВЯТО ВІТАЮТЬ, А ЗАРПЛАТИ ВЧАСНО НЕ ПЛАТЯТЬ, - ЛУЦЬКІ КОМУНАЛЬНИКИ

Як з’ясувалося, Департамент ЖКГ відмовив підприємству в участі у тендері, хоча «Луцьк-комунал-сервіс» провів роботи з прибирання вулиць у січні та лютому поточного року. «Ми зробили все для того, щоб підприємство мало договір і могло прибирати, і тільки у зв’язку із тим, що «Луцьк-комунал-сервіс» погано підготувало документацію, то воно і провалило тендер» - заявив Кубіцький.

На запитання журналістів, якими будуть дії Департаменту ЖКГ, якщо рішення суду буде на користь приватного підприємства, Кубіцький відповів, що вони оскаржуватимуть це рішення в інших інстанціях.

Він розповів, що зараз вулиці прибирають комунальні підприємства, з якими не було укладено жодних договорів. Також запевнив, що вони отримають свою оплату праці.

Олег Стернійчук оскаржує рішення про відмову його підприємству брати участь у тендері, оскільки вся документація була оформлена згідно з вимогам закону. «У рішенні про відхилення тендерної пропозиції немає правової підстави. На даний час ми судимось із Департаментом ЖКГ і вимагаємо скасувати рішення про відмову».

Також пан Олег розповів, що Департамент ЖКГ боргує його підприємству дуже давно. Через відсутність актів виконаних робіт за листопад-грудень 2013 року людям важко повернути гроші. «На сьогоднішній день двірники із січня місяця працюють, але, знову ж таки, договорів з департаментом фактично не заключено. Тому з юридичної точки зору, людям немає за що платити, бо немає відповідних паперів, які підтверджують, що робота була виконана», - запевняє Стернійчук.

Також пан Олег розповів, що документація у підприємства «Луцьк-комунал-сервіс» на виконання робіт за листопад-грудень 2013 року є. Проте Департамент житлово-комунального господарства не визнає того, що роботи були виконані. Тож і жодних актів про виконані роботи не прийняли і фактично відмовилися повертати людям гроші.

ОДНИМ СВЯТО, А ІНШИМ - ГОЛОДНЕ ІСНУВАННЯ

Подібна ситуація відбувалася ще у 2012 році і впродовж 2013-го. «Наше підприємство працює у збиток, тому що Департамент ЖКГ постійно боргує кошти. Ми не можемо повернути ще майже 700 тисяч гривень за 2013 рік і близько одного мільйона гривень за 2012 рік. Хоча вже є рішення Рівненського апеляційного суду, яке зобов’язало департамент повернути кошти за 2012 рік», - резюмував Олег Стернійчук.

Загалом на підприємстві «Луцьк-комунал-сервіс» працює приблизно 70 людей і загальний борг за січень-лютий по зарплаті становить майже 150 тисяч гривень. Люди обурені тим, що маючи мізерну зарплату у 1200 гривень, їм боргують ці кошти і не повідомляють коли їх виплатять. Також працівники підприємства «Луцьк-комунал-сервіс» намірені не брати участь у святкових заходах, які будуть проведені до Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.

У результаті розмови Іван Кубіцький заявив, що Департамент ЖКГ чекатиме рішення суду, а потім будуть прийматися відповідні рішення. Але скільки триватиме судова тяганина, за що жити і як далі існувати працівникам підприємства «Луцьк-комунал-сервіс» Іван Кубіцький не сказав.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
в Показати IP 15 Березня 2014 10:16
Двірники фактично чи не едині,хто працюе в жеках! А якщо ім не вистачае на зарплати, то треба ,щоб було менше чиновників у жеках, а то маса бухгалтерів , писак і керувальників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus