USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Жоден боєць 51-ої бригади не визнав себе винним у дезертирстві. ОНОВЛЕНО

16 Серпня 2016 12:59
Під час судового засідання у справі бійців 51-ї бригади, обвинувачених у дезертирстві, жоден з бійців не визнав себе винним. Про це повідомляє УНН.

Прокурор зачитав обвинувачення щодо кожного бійця. Після цього суд дав слово кожному обвинуваченому — жоден з них не визнав себе винним.

Сьогодні у суді допитають свідків обвинувачення, а також самих обвинувачуваних.

Нагадаємо, сьогодні у Володимир-Волинському триває чергове судове засідання у справі 21 бійця 51-ї бригади, звинуваченого у дезертирстві.

На суді присутня народний депутат України, колишня військовополонена Надія Савченко.

Нагадаємо, під час попереднього засідання, 5 липня 2016 року, прокуратура змінила обвинувачення частини 3 статті 409 КК України (відмова від несення обов’язків військової служби у бойовій обстановці) на частину 2 статті 409 (відмова від несення обов’язків військової служби). Це означає перекваліфікацію обвинувачення з тяжкого злочину на злочин середньої тяжкості.

Як тоді написав з цього приводу на своїй сторінці у Фейсбуці адвокат Василь Нагорний, ухвалений закон дає надію багатьом бійцям, хоча, на його думку, будуть і такі, які не захочуть ним скористатися, а будуть боротися за виправдання і реабілітацію.

Як пише БУГ, адвокати під час судового засідання 16 серпня оголосили низку клопотань. Найбільш обговорюваним стало клопотання адвоката Василя Нагорного, який просив, щоб суд разом з військовими експертами та обвинуваченими виїхали на місце вчинення так званого злочину. Тобто пропонував відвідати терикон біля населеного пункту Хмельницький Луганської області, на якому хлопці проходили військову службу.

Зважаючи на стан на Сході країни та військову обстановку, суд вирішив наразі обмежетись відеозаписом з терикону. Також до справи планують долучити аудіозаписи судових слухонь, що проходили в Запоріжжі.

Після перерви в судовому слуханні, головуючий суддя перейшов до дослідження письмових доказів сторони обвинувачення. Адвокати зауважили ряд неточностей у обвинуваченні.

“Бойові накази складені безстроково. Думаю, що вони написані “заднім” числом. Накази безтолкові. Вибачте, що не втрималась” – сказала з місця Надія Савченко.

Фото Волинь.24

При дослідженні доказів, головуючий суддя Лященко запропонував на наступне судове засідання залучити карту місцевості. “Без карти ми, мабуть, не розберемось” – сказав суддя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
4 батарея Показати IP 16 Серпня 2016 14:25
Жоден і не відказався від атошних пільг,пенсій.квартир,медалей.
Инквизитор до 4 батарея Показати IP 16 Серпня 2016 15:48
Слабо тебе назвать своё имя? наверно почувствовал что тебя тут все чмом последним посчитали
СБУ до 4 батарея Показати IP 16 Серпня 2016 18:10
Якщо в тебе проблеми з головою, потрібно звертатись до лікаря.
Петро до "4 батарея" Показати IP 16 Серпня 2016 15:05
"Лизун ти тазовий" - як тебе тримає земля, горіти тобі в пеклі і твоїм замовникам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
до "4" батарея Показати IP 16 Серпня 2016 16:16
А ти був в АТО? Воював там? Якщо заздриш тим, хто заслужив своєю патріотичною позицією і безстрашністю пільги, то піди! Повоюй! А тоді відмовишся від пільг!
Анонім Показати IP 16 Серпня 2016 20:38
чому ті хлопці, які попали в саме пекло, які змушені були покинути свою домівку і рідних людей, мають відмовлятися від тих мінімальних пільг, які дає держава???? Чи це жаба душить так всіх?
4 батарея Показати IP 16 Серпня 2016 22:32
Жаба не давить просто жаль Кантора,Абрамчука,Трофимука і Вову Гарматія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus