USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Журналістів вчили «стукати у двері» чиновників. ФОТО

17 Лютого 2012 11:03
Волинських журналістів, чиновників, громадських діячів навчали, як правильно організувати доступ до публічної інформації у владних коридорах.

Про це йшлося 16 лютого під час семінару «Організація доступу до публічної інформації в органі влади» в готелі «Залєскі», - повідомили організатори.

Учасниками заходу стали понад 40 державних службовців, представників органів місцевого самоврядування, журналістів, громадських діячів, експертів Волинської області.

Тренерами виступили: Ігор Розкладай (Інститут медіа права), Вікторія Сюмар (Інститут Масової Інформації), Віктор Таран (Центр політичних студій та аналітики), Іванна Фединчук (Центр громадської адвокатури).

Закон України «Про доступ до публічної інформації» було ухвалено Верховною Радою України 13 січня 2010 року. Чинності він набрав 9 травня 2011 року. Його метою стало забезпечення прозорості і відкритості суб’єктів владних повноважень та створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

Однак практика засвідчила, що у своїй щоденній професійній діяльності посадовці, громадські діячі, журналісти стикаються з рядом проблем, запитань та непорозумінь, пов’язаних з цим Законом.

Тож тренери надали експертну допомогу представникам органів місцевого самоврядування з питань впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також ознайомили із основними аспектами реалізації Закону журналістів та представників громадськості.

Вони передавали власні знання в рамках трьох навчальних блоків: законодавство про доступ до публічної інформації в Україні; організація роботи із запитами на доступ до публічної інформації; організація оприлюднення інформації органом влади.
За підсумками тренінгу учасники отримали численні методичні рекомендації експертів щодо організації доступу до публічної інформації в органі влади, розроблені громадськими експертами в рамках спільного проекту РЄ-ЕС та погоджені з Держкомтелерадіо.

Довідково:

Семінар відбувся в рамках проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі», що реалізовується Центром політичних студій та аналітики за підтримки Ради Європи та Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus