USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Жителі Рокинь можуть лишитися без води і газу. ВІДЕО

15 Липня 2011 09:46
Жителів селища Рокині Луцького району поставили перед перспективою відключення води – через борги комунальників місцевому ЖКГ можуть відключити постачання електроенергії.

Загалом в Рокинях під Луцьком частенько виникають проблеми з водопостачанням – розповідають місцеві мешканці. Труби час від часу прориває, а воду відключають без попередження. До всього, рокинці не надто тішаться якістю води – системи очищення тут ніякої, а через старі труби з кранів часто тече вода з іржею.

Черговий раз воду відключили в післяобідню пору 13 липня. А серед рокинян поповзли чутки – включать не скоро, бо комунальникам відрізали світло.

До слова чутки – один з основних способів поширення серед жителів села інформації про плани комунальників Адже тих рокинців, які користуються централізованою системою водопостачання, про відключення просто не попередили. А це як мінімум 240 сімей, які мешкають у шести багатоповерхівках.

Обурені люди пояснюють: вимкнули воду тому, що місцеве виробниче управління житлово-комунального господарства «Рокині» має борги за електроенергію. Відтак поки ЖКГ не розрахується із заборгованістю, доти господарство не зможе надавати людям послуги.

«Ні в туалет сходити, ні їсти зварити, ні попрати, нічого. Важко», – бідкається місцева мешканка Світлана Войтович.

Води у кранах рокинців не було майже добу, однак опівдні 14 липня її знову увімкнули. І знову чутки: ненадовго.

Інформацію про те, що воду перекрили через борги за електрику підтвердила і голова Рокинівської селищної ради Марія Піскар, проте вона запевнила, що рокинців про це попереджали …усно.

Вона розповіла, що станом на початок липня місцеве ЖКГ мало 17 тисяч гривень боргу за світло. Проте, аби не завдавати незручностей рокинцям, у виробничому об’єднанні знайшли можливість розплатитись з райенерго.

Проте Марія Піскар каже, що винні у відключенні частково і самі рокинці, - ті, які несправно платять за воду. Мовляв один борг породжує інший.

«Якщо жителі справно будуть платити за надані їм послуги в житлово-комунальне управління, то проблем не буде», – каже голова селищної ради.

До всього, вона розповіла, що 80% мешканців Рокинь комунальні платежі сплачують вчасно. Найвідповідальніші – пенсіонери. З ними, переконує Піскар, проблем взагалі не має. А от деякі «дрібні підприємці» та «забезпечені люди» дозволяють собі або не платити взагалі, або платити нерегулярно.

З неплатниками сільрада працює індивідуально. Марія Піскар переконує: вже вирішено, що відтепер усім, хто боргуватиме за «комуналку», сільрада не сприятиме у вирішенні тих чи інших питань.

За словами селищної голови, на рокинців чекає ще одна проблема – загроза відключення газопостачання.

«Питання стоїть нагальне про відключення газу. Хто має газові котли. Є, відповідно, димоходи. На димоходи мати треба також дозволи, щоб підійти до нового опалювального сезону. З 15 липня в нас працюватиме людина, яка має ліцензії на це… Буде надаватися документ, який гарантує, що цей димохід є екологічно справним», – розповіла вона. І додала в разі, якщо перевіряючи знайде порушення – можуть відключати газ.

Нагадаємо, цьогоріч в березні у Рокинях були проблеми із водогоном – прорвало труби і частина мешканців селища не мала змоги користуватись централізованою системою водопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus