USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З'явилося відео звільнення з полону лучанина Сергія Дмитрука. ОНОВЛЕНО

20 Лютого 2016 20:28
Четверо українських бійців, яких сьогодні звільнили з полону бойовиків, сьогоднішню ніч проведуть в Краматорську, а вже завтра поїдуть по домівках - до Луцька, Дніпропетровська та у Білу Церкву. Бійців обміняли на шістьох сепаратистів, - йдеться у сюжеті ТСН.

Як повідомлялося, серед звільнених - волинянин, боєць 1-го батальйону територіальної оборони Сергій Дмитрук, який 20 листопада 2014 року потрапив до рук бойовиків під час подій у Дебальцевому. Сергій пробув у полоні 15 місяців. Вдома на нього чекає любляча дружина Єва, а також двійко їхніх синів. Свого молодшого сина він бачив всього 4 дні.

Сьогоднішній обмін полоненими відбувався біля Мар'їнки — це Донеччина. Вперше за чотири місяці вдалося здійснити обмін. Раніше кілька разів його зривала сторона самопроголошених республік. Сьогоднішній процес був назначений на 12 годину дня. Зустрічати бійців приїхали переговорники, журналісти і спеціальна група реагування. Переговорники помітно нервували, дуже боялися, що обмін може зірватись.



Як заявила уповноважена Президента України з питань мирного врегулювання конфлікту в Донбасі, нардеп Ірина Геращенко, в полоні бойовиків зараз перебуває ще 134 українці.

“Після фактично 4-місячної паузи процес звільнення заручників нарешті розблокований. Завдяки наполегливим зусиллям багатьох людей, у тому числі СБУ і “Мінської групи”, – зазначила Геращенко.

“Є підстави говорити, що днями будуть ще новини”, – додала нардеп.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у полоні досі залишається волинянин Володимир Гізун.

До слова, сьогодні в Москві висунули умови, при яких може відбутися обмін полоненими «всіх на всіх». Як повідомляє ТАСС, представник Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що для обміну «всіх на всіх» Україна повинна прийняти закон про широку амністію.

«Ми домовилися про відновлення обміну полонених і незаконно утримуваних осіб. Упевнений, завдяки цьому ми зможемо „зрушити“ цей процес, змусити механізм працювати», — заявив Гризлов.

Пізніше Ірина Геращенко описала у Фейсбуці свої враження від спілкування зі звільненими з полону хлопцями. "Мені незрозуміло мовчання світу на той факт, що в центрі Європи людей тримають в полоні, в рабстві. І кричить про це тільки Україна", - написала вона.

"Я і досі під враженням від спілкування зі звільненими 20 лютого хлопцями. Пережите кожним і з них - тягне на роман. Вадим Кирпиченко за ці 7 місяців лише двічі був на вулиці, та й то вночі. І радів сороконіжці в підвалі, бо то була єдина жива істота. Інші хлопці згадували, як в камері вони " приютили " равлика, якого зняли з відра - туалету, занесеного ім якось вертухаями. Равлик був наймилішим створінням серед того жахіття, що іх оточувало в перші місяці полону", - йдеться у дописі.

Найстрашніша форма рабства. Різке і точне формулювання людини, що пройшла полон. Я і досі під враженням від спілкуванн...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 20 февраля 2016 г.


На фото: Сергій Дмитрук їде додому

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
dual Показати IP 20 Лютого 2016 20:44
Це хоч не ті що самі здалися??
Сергій, МВС до dual Показати IP 21 Лютого 2016 06:15
Іноді краще жувати, ніж ляпати х**ню, розумнику... Не дай Боже тобі так здатися у полон.
якось так до dual Показати IP 21 Лютого 2016 08:35
Ні,це той,котрого послали в "секрет",а він там трепався з жінкою по мобілці,так його і "схомутали".Не вірете, спитайте в його жінки,вона підтвердить,що чула в слухавці як чоловіка беруть в полон.
вчитель до dual Показати IP 21 Лютого 2016 13:21
коментар було видалено
ЛУЧАНИН Показати IP 20 Лютого 2016 21:04
ВІТАЮ! ЩЕ Б ДЕРЖАВА НЕ ЗАБУЛА....
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 21:51
д ......би для чого гавкати всяке , не дай Бог кожному побувати у його шкурі , незалежно як туди попав , на дивані краще і затишніше імітувати воіна
Волинянин Показати IP 21 Лютого 2016 22:47
Господи, Слава Тобі! Та коли ж це все скінчиться? Коли перестане страждати народ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus